Trappers smith barry coach 1213

24 april 201312:31

Door Joep Meijsen

Barry Smith onderdak bij MODO

Bondscoach Barry Smith gaat aan de slag bij MODO Hockey. De voormalige coach van Tilburg Trappers wordt bij de Zweedse topclub assistent van Anders Forsberg.

General manager Markus Naslund van MODO presenteerde vanmorgen de nieuwe technische staf voor zijn club. Naast Forsberg en Smith gaat ook Jan-Axel Alavaara deel uitmaken van de organisatie. Het contract van Smith is voor Ă©Ă©n jaar, terwijl de andere twee zijn vastgelegd tot het einde van het seizoen 2015/16.

Forsberg is bij MODO de opvolger van Ulf Samuelson, die twee seizoenen de scepter zwaaide bij de club. MODO speelt in de Zweedse stad Ömsköldsvik en bestaat sinds 1921. De club is tweevoudig kampioen van Zweden, voor het laatst in 2007. De club heeft in totaal 35 seizoenen op het hoogste niveau gespeeld in Zweden.

Afgelopen seizoen eindigde MODO op de zevende plaats van de ranglijst in de Elitserien, die in totaal twaalf clubs telt. In de kwartfinales van de play-offs verloor de club van Färjestads BK, dat als nummer twee eindigde in de competitie. Skelleftea AIK werd uiteindelijk kampioen in Zweden.