Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Beker en Beneliga round-up zaterdag

Beker en Beneliga round-up zaterdag

De zaterdagwedstrijden zagen Eindhoven de eerste Beneliga-wedstrijd van het nieuwe seizoen winnen tegen Den Bosch, terwijl in de Nederlandse beker Zoetermeer en Heerenveen openden met zeges op Amsterdam en Tilburg. In België hield Luik huis tegen Turnhout, was Leuven te sterk voor Antwerpen en was Herentals uiteindelijk Mechelen de baas.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Heerenveen Flyers - Tilburg Trappers

Heerenveen is de verdediging van de nationale beker zaterdagavond in eigen huis begonnen met een klinkende 8-1 overwinning op Tilburg. Marco Postma scoorde liefst vier keer. In de wedstrijd was er bij Flyers het het debuut voor doelman Jeff Honebeeke, die overgekomen is vanuit Groningen. Heerenveen pakte al in de openingsperiode duidelijk het initiatief in het duel en liep uiteindelijk uit naar een forse overwinning.

Het was Marco Postma die Heerenveen op voorsprong bracht na ruim acht minuten spelen en veertig seconden later was het alweer raak via Valentijn Bouten. Wouter Sars profiteerde van een foutje achterin bij Flyers om de aansluitingstreffer te scoren, maar Adam Bezak zorgde ervoor dat Flyers met een geruststellende voorsprong aan de thee kon na afloop van de eerste periode.

Halverwege de wedstrijd sloeg Marco Postma voor de tweede keer toe met een hard schot vanaf de blauwe lijn, het enige doelpunt in de tweede doorgang. Voor het eindsignaal in de wedstrijd sloegen Pippo Limnell en nog eens twee keer Marco Postma toe, terwijl Kevin Nijland voor het slotakkoord zorgde namens de thuisploeg. 

Zondag wacht Flyers de uitwedstrijd in Geleen, met de kans om revanche te nemen op het verlies van een week eerder. Tilburg Trappers ontvangt zondag Nijmegen Devils.

Eindhoven Kemphanen - Red Eagles 's Hertogenbosch

Eindhoven Kemphanen herstelde zich van het verlies in de beker tegen Den Haag met winst in het eerste duel in de Beneliga. In de openingswedstrijd in deze competitie tegen Den Bosch, dat dit seizoen geen beker speelt, werd het 8-1 voor het team van Larry Suarez. Acht verschillende spelers troffen doel voor Eindhoven, dat in het tweede deel van de wedstrijd uitliep naar een hoge score.

Bij Den Bosch veel nieuwe namen, waaronder veel jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding van de club. Met Willem van de Kraak ook een nieuwe coach in de bank, die vorig jaar nog coach was bij Kemphanen. De Zweed Niclas Henningson is met zijn 25 jaar de oudste speler in de ploeg, die verder nog beschikt over de uit Rusland afkomstige Ruslan Cernych en van Zoetermeer Panters overgekomen doelman Jan Willem Groenheijde.

Aan het einde van de eerste periode stond er voor de jonge ploeg van Van de Kraak nog een alleszins acceptabele score van 1-1 op het scorebord. De Belgische nieuwkomer bij Kemphanen Brent op de Beeck scoorde zijn eerste treffer in het shirt van de Hanen. Die ploeg verwelkomde ten opzichte van vrijdagavond Nick Verschuren terug, waardoor de selectie weer iets is uitgebreid. De club kampte echter nog met twee schorsingen en zes blessures voor deze wedstrijd.

Namens Den Bosch was het Niclas Henningson die voor de gelijkmaker zorgde kort voor het einde van de eerste periode. Na de hervatting was het Lucca Kluijtmans die de thuisclub voor ruim driehonderd toeschouwers weer op voorsprong bracht in de Brabantse derby. Tussen de 32e en 36e minuut trof Eindhoven daarna drie keer doel om het duel definitief naar zich toe te trekken. Koen Bakker, Jorn van Soest en Ritchie van Hulten scoorden die goals. 

Vroeg in de slotperiode zorgden Nick de Jong, Kayo van Soest en Nick Verschuren ervoor dat de 8-1 eindstand op het scorebord kwam. Eindhoven vervolgt de competitie op zaterdag 7 oktober met een bekerwedstrijd tegen Den Haag. Die ontmoeting wordt in Eindhoven gespeeld. Den Bosch speelt op diezelfde dag uit in Zoetermeer.

Amsterdam Tigers - Zoetermeer Panters

In een buitengewoon doelpuntrijk duel trok Zoetermeer zaterdagavond aan het langste eind in de wedstrijd tegen Amsterdam, 6-8. Daar zag het overigens in de eerste periode nog helemaal niet naar uit. Die eindigde op 1-0 in het voordeel van Amsterdam in het duel dat meetelt voor poule B van de strijd om de Nederlandse beker.

Amsterdam liep zelfs uit naar een 2-0 voorsprong, alvorens Zoetermeer via goals van Valentijn Scheffe, Cas Staps en Ludek Skop het intiatief pakte. Het duurde niet lang voordat Amsterdam weer langszij kwam en de wedstrijd bleef in evenwicht tot 5-5. Daarna liep Panters via twee goals van Skop uit naar 5-7. Nog een keer kwam Amsterdam terug tot op één goal, maar Cas Staps maakte aan alle twijfel een einde met de 6-7. 

Luik - Turnhout

In de Belgische beker maakte Luik in eigen huizen korte metten met Turnhout, dat niet uitkomt in de Beneliga. Het werd maar liefst 22-0 in het duel. Alexandre Bremer, Leon Pieper (3), Nicholas Rivait (2), Yoren de Smet (3), Lars Engwegen (3), Axl Milpas (3), Jordan Paulus, Thomas Matheson (2), Andy Kolodzjczyk, Frank Neven, Michael Distate en Akim Ramoul zorgden voor de goals. Stef Verhulst had de shutout.

Antwerpen - Leuven

Ook in de Belgische beker pakte Leuven de tweede winstpartij op rij. In Antwerpen werd met 2-4 gewonnen. Scott Wamsganz had twee goals en een assist, terwijl ook Alec James en Marco Piro tot scoren kwamen namens de club uit de Belgische universiteitsstad. De twee tegengoals kwamen van de stick van Lukasz Bartak.

Mechelen - Herentals

Mechelen is de andere ploeg die dit jaar meespeelt in de Belgische beker, maar niet in de Beneliga. In de opstelling staan bekende namen als Jesse Raekelboom, Marek Ziarny en Joris Peussens. Op zaterdagavond sloeg de ploeg van coach Branislav Remen geen gek figuur tegen Herentals, dat twee goals in de slotfase nodig had om Cold Play Mechelen uiteindelijk met 2-4 de baas te zijn.

Shawn Hulshof, die nieuwe import van Herentals, leverde met twee goals en een assist een belangrijke bijdrage aan de Herentalse winst. Ben oolen en Nils Vroemans scoorden de andere twee goals. Bij Mechelen waren Martin Vachal, vorig jaar nog actief in Leuven, en Olivier Bouchard, ook al ex-Leuven, succesvol.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum