Hijs vs Panters 2017 team den haag

6 oktober 201723:02

Beker en Oberliga round-up vrijdag

Tilburg boekte in de Oberliga de eerste overwinning van het nieuwe seizoen door met 2-8 te winnen in Halle. In de Nederlandse beker waren er overwinningen voor Den Haag tegen Zoetermeer, Geleen tegen Nijmegen en Heerenveen tegen Tilburg.

Saale Bulls Halle - Tilburg Trappers

Na het verlies vorige week tegen Hannover Scorpions en de gestaakte partij tegen Berlijn waren er nu de eerste punten van het nieuwe seizoen voor Tilburg Trappers in de Oberliga. Tilburg liep in de eerste periode al uit naar een 4-0 voorsprong via drie goals van Kevin Bruijsten en een treffer Parker Bowlers. Georg Albrecht scoorde in het restant van de wedstrijd weliswaar twee keer, maar de zege van Tilburg kwam nooit in gevaar dankzij twee goals voor Kilian van Gorp en doelpunten van Alexei Loginov en Nick de Ruijter.

Andere uitslagen in de Oberliga: Preussen Berlin won met 4-2 van Hannover Indians, Herner EV won met 2-3 bij Hannover Scorpions, Moskitos Essen ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Icefighters Leipzig, Crocodiles Hamburg werkten tegen Rostock een 1-4 achterstand weg en wisten de ontmoeting uiteindelijk in overtime naar zich toe te trekken, 5-4. Erfurt was met 6-0 veel te sterk voor Harzer Falken. Op het moment van schrijven staat Duisburg met 1-4 voor in Timmendorfer Strand. Die wedstrijd begon later door fileleed.

Tilburg Trappers - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen handhaafde de ongeslagen positie in poule A van de Nederlandse beker met een 1-3 overwinning in Tilburg. Flyers kwam na een doelpuntloze openingsperiode na ruim 26 minuten spelen op voorsprong via een treffer van Pippo Limnell. Trappers kwam tien minuten later langszij via Jasper Nordemann, maar een dubbelslag van Tony Demelinne zorgde ervoor dat Flyers de punten mee naar huis kon nemen.

Hijs Hokij Den Haag - Zoetermeer Panters

Den Haag boekte in eigen huis een 4-2 overwinning op Zoetermeer Panters. In de ontmoeting in poule B van de Nederlandse beker was het Jurryt Smid, vorig jaar nog in Zoetermeer, die de score opende namens Den Haag met een powerplaygoal. In de tweede periode van de wedstrijd met in totaal 54 strafminuten verdubbelde Alan van Bentem de Haagse voorsprong, alvorens Jeffrey Melissant en Raymond van der Schuit er zelfs 4-0 van maakte. Via twee treffers van Valentijn Scheffe dreigde Zoetermeer nog terug te komen in de wedstrijd, maar in de laatste negen minuten werd niet meer gescoord.

Ahoud Devils Nijmegen - Laco Eaters Limburg

Rowan Delil had de shutout in de 0-5 overwinning van Geleen in Nijmegen. Eaters scoorde al in de eerste periode drie goals via Jonas Huovinen, Jord Smid en Slawomir Krzak en voegde daar in het restant van de wedstrijd nog twee powerplaygoals aan toe via Luca Heutmekers en Mordy Munichman. De wedstrijd telde de nodige straffen. Nijmegen liep tegen 69 minuten aan en Geleen tegen 53 minuten.