Lions versteeg close home 1314

25 november 201310:58

Door Joep Meijsen

Beker: NIJA en Dordrecht door

De jeugd van de Nederlandse IJshockey Academie en Dordrecht Lions hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Daarmee is het speelschema voor de tweede ronde, die komende week wordt afgewerkt, bekend.

Het Talent Team van de NIJA rekende in twee wedstrijden af met stadgenoot Kemphanen 2. Beide teams hadden zich via de voorronde in de Eerste Divisie geplaatst voor de eerste knockout fase van de beker. Het waren spannende wedstrijden tussen de twee teams uit Eindhoven. Het talentteam van NIJA won op zaterdag pas na penaltyshots. Op zondag waren de talenten met 5-4 te sterk. Lars den Edel scoorde de winnende goal. Het waren ook pittige wedstrijden met in totaal meer dan honderd strafminuten.

Eredivisionist Dordrecht Lions had veel minder moeite met Groningen Bears. Op zaterdag werd het in Dordrecht 10-4 voor de thuisploeg, terwijl een dag later in Groningen de eindstand 1-10 op het scorebord te zien viel. Als nieuwkomer in de Eredivsie moest Dordrecht een ronde eerder in actie komen in het bekertoernooi dan de andere teams.

De volgende ronde wordt gespeeld in een best-of-three. De talenten van de NIJA mogen het daarin opnemen tegen Heerenveen, terwijl Dordrecht het tegen Herentals moet opnemen. Die laatste ploeg doet ook voor het eerst mee aan het bekertoernooi in Nederland. Vorig jaar speelde de ploeg wel in de Nederlandse competitie, maar werd het bekertoernooi nog in België gespeeld.

De andere ploegen wisten al tegen wie ze het op moesten nemen. Trappers en Kemphanen herhalen de bekerfinale van vorig jaar, terwijl Den Haag tegen Geleen speelt.

Vrijdag 29 november
Heerenveen Flyers – NIJA Talent Team
Tilburg Trappers – Eindhoven Kemphanen
Hijs den Haag – Geleen Eaters
Herentals – Dordrecht Lions

Zaterdag 30 november
Eindhoven Kemphanen – Tilburg Trappers

Zondag 1 december
NIJA Talent Team – Heerenveen Flyers
Dordrecht Lions – Herentals
Geleen Eaters – Hijs den Haag

Dinsdag 3 december
Herentals – Dordrecht Lions
Tilburg Trappers – Eindhoven Kemphanen
Hijs den Haag – Geleen Eaters

Woensdag 4 december
Heerenveen Flyers – NIJA Talent Team