Bekerfinale 2019 Nijmegen vs Den Haag

28 november 201918:47

Door Joep Meijsen

​ Bekerfinale krijgt vast moment op kalender

De Nederlandse bekerfinale ijshockey wordt in de toekomst vast gespeeld op de tweede zondag van januari om 15.00 uur in de middag. De finale wordt dan gehouden in het stadion van de finalist die het hoogst is geëindigd in de bekercompetitie.

Dat is een van de uitkomsten van een overleg dat deze week plaatsvond en waar IJshockey Nederland en de clubs gezamenlijk spraken over de toekomst van het Nederlandse ijshockey.
Door te kiezen voor een vast moment op de ijshockeykalender ontstaat meer duidelijkheid voor alle betrokkenen. Het thuisvoordeel voor de hoogst geëindigde finalist zorgt ervoor dat de bekercompetitie aan belang wint. Het thuisvoordeel is onder voorbehoud van beschikbaarheid van de hal en capaciteit van de accommodatie.

De bekerfinale van dit seizoen wordt definitief op woensdagavond 15 januari gespeeld in Eindhoven, zo werd tijdens het overleg definitief besloten. Informatie over voorverkoop van tickets volgt zodra de finalisten bekend zijn.

Eind december nemen Unis Flyers Heerenveen en Microz Eaters Limburg-Geleen en Cairox Hijs Hokij Den Haag en Select 4-U Nijmegen het tegen elkaar op voor een plaats in de finale. Dit gebeurt door middel van een best-of-two-serie op 21 en 22 december.

Archieffoto: Robert Bos

Speeldata halve finales

21-12, 20.30 uur: Geleen - Heerenveen
21-12, 20.30 uur: Den Haag - Nijmegen
22-12, 17.15 uur: Nijmegen - Den Haag
22-12, 19.00 uur: Heerenveen - Geleen

Lees hier meer over deze Best-of-Two-series >>>