Bekerfinale 2016 block

19 januari 201813:00

Door Joep Meijsen

Bekerfinale op 4 februari uitverkocht

De bekerfinale tussen Den Haag en Heerenveen is uitverkocht. Voor de thuisblijvers is het goede nieuws dat de NOS in ieder geval een deel van de wedstrijd live zal uitzenden op televisie.

'We voeren al enige tijd gesprekken met de NOS over het uitzenden van onder meer de bekerfinale en inmiddels hebben ze ons laten weten dat ze uitgebreid aandacht gaan besteden aan de finale, inclusief een deel live. Dat is mooi nieuws voor het Nederlandse ijshockey en past naadloos in onze ambitie om de sport door middel van evenementen te laten groeien. Het wordt denk ik een mooie dag voor het Nederlandse ijshockey', zegt directeur Rob van Rijswijk van IJshockey Nederland.

Ook de kaartverkoop voor de finale verloopt meer dan voorspoedig. Via de site van Ticketpoint zijn geen toegangbewijzen meer te koop. Van Rijswijk: 'De bekerfinale is een van de belangrijkste evenementen op de Nederlandse ijshockeykalender en het is mooi dat deze in een uitverkochte hal gespeeld gaat worden. De fans van Den Haag en Heerenveen en de neutrale supporters verdienen hier een pluim voor. De verplaatsing van de bekerfinale naar zondagmiddag lijkt een goede zet te zijn.'

De finale wordt op 4 februari gespeeld en gaat tussen verdedigend bekerkampioen Heerenveen en uitdager Den Haag. De wedstrijd wordt voor het eerst in De Uithof in Den Haag gespeeld.

Delen