Eaters vs Kemphanen 161114

17 januari 201523:00

Door Remco

Belangrijke zege voor Eaters

Limburg Eaters heeft het duel om de vierde plek gewonnen. In Eindhoven won Geleen met 2-6. Flyers herstelde zich van de verloren bekerfinale en won thuis ruim met 9-3 van Herentals.

Kemphanen ā€“ Eaters

Limburg Eaters had geen beter moment kunnen nemen voor de eerste uitoverwinning van de reguliere competitie. In een direct duel om plaats vier werd Kemphanen verslagen. Al in de tweede minuut bracht Mario Mjelleli de Limburgers op voorsprong tegen zijn voormalige club. Jeffrey Mens verdubbelde de voorsprong na een kwartier door toe te slaan tijdens de tweede Geleense powerplay. Akim Ramoul verzorgde het voorbereidende werk, Ramoul zou de wedstrijd eindigen met drie assists.

De tweede periode begon rampzalig voor Kemphanen. Na twee minuten scoorde Adam Hartley de 0-3. Halverwege de tweede periode was de wedstrijd gespeeld, toen Mjelleli zijn tweede van de avond wist te produceren.

In de slotperiode kwamen beide ploegen nog tweemaal tot scoren. Voor Kemphanen waren Don Nichols en Raymond van der Schuit trefzeker. Jeffrey Mens en Lars van Sloun scoorden voor Eaters. Van Sloun scoorde een empty netter nadat Eindhoven alle risico nam door Tyler Holske al drie minuten voor tijd naar de kant te halen.

Eaters komt door de overwinning op acht punten, twee meer dan Eindhoven.

Flyers ā€“ Herentals

Na het verlies van de bekerfinale was Flyers op zoek naar revanche. Tegenstander Herentals had weinig in te brengen tegen de koploper uit Friesland. Flyers kwam na elf minuten op voorsprong met hulp van de tegenstander. Een communicatiefout tussen Keaton Hartigan en zijn verdediging zorgde voor de openingstreffer. Hartigan speelde de puck verkeerd weg achter zijn doel en daardoor kon Josh Prudden eenvoudig scoren. Twee minuten later schoot Brandon Greenside de tweede goal achter Hartigan. De goalie was kansloos op de harde knal van Greenside.

Een eventuele comeback van Herentals werd snel geneutraliseerd in de tweede periode. In de tweede minuut maakte Mitch Bruijsten de 3-0. Tyler Melancon deed nog iets terug voor de Belgische formatie. Daarna liep Flyers echter uit naar 5-1 via goals van Travis Bobbee en Marco Postma.

De derde periode bleek een doelpuntenfestijn te worden. Tyler Melancon scoorde nog tweemaal om zodoende zijn hattrick te voltooien. Voor Flyers scoorden Giovanni Vogelaar, Tony Demelinne en Ronald Wurm (2 maal), waardoor de eindstand op 9-3 uitkwam.

Heerenveen blijft door de zege koploper met vier punten voorsprong op Trappers. Herentals staat derde met twaalf punten waardoor het gat met Eaters nog maar vier punten is.

Foto: Martin de Jong

Flyers vs Herentals 170115