BEL steijlen save

13 april 200900:00

Door Remco

Belgen grijpen naast promotie

België is er niet in geslaagd om promotie naar Division I af te dwingen. In de beslissende wedstrijd tegen Zuid-Korea gingen onze zuiderburen met 5-2 onderuit. De Belgen eindigden daardoor als tweede in Sofia.

De Zuid-Koreanen keren daarmee naar één jaar terug naar Division I. De Koreanen waren oppermachtig in Bulgarije met 48 treffers voor en slechts 10 tegendoelpunten. Ook tegen de Belgen kwamen de Aziaten geen moment in de problemen. De Belgische goalie Bjorn Steijlen had het bijzonder druk en kreeg maar liefst 55 schoten op zich afgevuurd. De Belgen kwamen zelf tot 22 schoten.

Via Song en Lee kwamen de Koreanen in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Vlak voor de eerste pauze deed Dries Steijnen wat terug voor de ploeg van Gil Paelinck. Halverwege de tweede periode vergrootte Kim de marge weer naar twee goals. In de derde periode viel zeven minuten tijd de beslissing. Ahn scoorde de 4-1 waardoor alle Belgische hoop op promotie definitief in duigen viel.

Beide ploegen kwamen in de slotminuten nog eenmaal tot scoren. Dries Steijnen scoorde zijn tweede treffer van de middag en zorgde daarmee voor het Belgische slotakkoord.

Zuid-Afrika degradeerde kansloos naar Division III. De Zuid-Afrikanen haalden geen enkel punt in Sofia.