Hyc dewin tino skate 1112

10 april 201408:12

België opent WK met ruime winst

De Belgische nationale ploeg is het wereldkampioenschap in Belgrado begonnen met een ruime 8-3 zege op gastland Servië. Dennis Swinnen en Maxime Pellegrims hadden ieder twee goals en een assist.

De ploeg van bondscoach Paul Vincent greep het initiatief al direct in de eerste periode. Swinnen scoorde zijn twee goals, terwijl Timo Dewin ook een treffer voor zijn rekening nam. De Serven kwamen in de tweede periode via een dubbelslag van Kovacevic terug in de wedstrijd, maar via treffers van Lorenzo Maas en Bryan Kolodziejcyzk hield België de marge van drie goals in stand.

De slotperiode werd door België daarna gebruikt om verder uit te lopen. Maxime Pellegrims scoorde twee keer, terwijl ook Mitch Morgan het net wist te vinden. Eerder in de wedstrijd stopte goalie Bjorn Steijlen nog een penaltyshot van Servië. De doelman van Herentals werd bij de ruime voorsprong in de derde periode vervangen door Jean Cornelis.

Andere deelnemers aan het WK in Belgrado zijn IJsland, Israël, Australië en Estland. Estland en Israël wonnen hun openingswedstrijden tegen respectievelijk IJsland en Australië. België speelt vanmiddag zijn tweede wedstrijd op het WK. Tegenstander is dan IJsland.