Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Belgische beker prooi voor Herentals

Belgische beker prooi voor Herentals

HYC Herentals legde zaterdagavond beslag op de Belgische Beker na een enerverend duel met Bulldogs uit Luik. Herentals won uiteindelijk met 4-7, Mitch Morgan werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de wedstrijd.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Sterke start Herentals

Het stadion van Luik was stijf uitverkocht voor deze ontmoeting tussen de twee sterkste Belgische teams van dit seizoen. De toeschouwers kregen waar voor hun geld, beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. 

Herentals kwam sterk uit de startblokken. Vincent Morgan kreeg na 80 seconden al de eerste kans maar stuitte op goalie Jean Cornelis. Uit de daaropvolgende face-off was het wel raak, Yente Franssen zorgde voor de 0-1. Langzaam ging de Herentalse storm liggen en kwam Luik beter in de wedstrijd. 

Tijdens de eerste Luikse powerplay kwam de thuisploeg langszij. Bryan Henry klopte goalie Mike Jansen met een bekeken schot. Herentals was tijdens haar eerste powerplay dichtbij de 1-2 maar een schot van Trevor Hunt bleef via Cornelis en de lat uit het doel. Even later was het wel raak voor Luik. Een schot van Akim Ramoul vanaf de blauwe lijn werd onderweg meerdere malen aangeraakt en vloog achter Jansen voor de 2-1.

Reclame voor het Belgische ijshockey

Ook aan het begin van de tweede periode was Herentals als eerste wakker. Jacob Laliberté was dchtbij de gelijkmaker maar het duurde nog tot de 27e minuut voordat de 2-2 viel. Mitch Morgan schaatste fraai voorlangs het doel en liet de Luikse goalie daarna kansloos. Een minuut later viel meteen de 2-3 voor de gasten. Vincent Morgan zorgde voor de uitbraak en legde de puck terug op Brent van Rooy. Zijn schot dwarrelde in het doel.

De tweede periode was een waar genot om naar te kijken want beide teams zorgden voor gevaar aan beide kanten. Zo kwam Luik al snel weer op gelijke hoogte in de 29e minuut. Na een scrimmage was goalie Mike Jansen de puck kwijt en duwde hij uiteindelijk de puck per ongeluk in zijn eigen doel. Daarmee was het momentum in bezit van Luik, toch dat duurde wederom niet lang. Axl Milpas beging een onnodige straf en in de powerplay viel de 3-4 voor Herentals. Trevor Hunt was trefzeker met een klassieke one-timer.Garrett Brazzier kreeg daarna nog een uitgelezen kans om de stand in evenwicht te brengen. Mike Jansen nam revanche voor zijn ongelukkige eigen doelpunt en maakte een geweldige save op de inzet van de Canadees.

Herentals-Bulldogs_BekerBelgie_uitreiking cup Nuchelmans Mitch Morgan_02-2017

Feest in Herentals

In de derde periode ging Herentals nadrukkelijk op zoek naar een grotere marge. Die leek er negen minuten voor tijd te komen maar Cornelis voorkwam dat met een fraaie save op een inzet van Trevor Hunt. Twee minuten later was het alsnog raak. Na een uitstekende combinatie stond Vincent Morgan in de face-off cirkel in het aanvalsvak. Vanuit die positie leek het houdbaar maar Morgan schoot de puck zo vlug dat hij Cornelis in de korte hoek verraste. Twee minuten voor tijd haalde Luik de goalie naar de kant voor een extra veldspeler. Mitch Morgan profiteerde en schoot de 3-6 in het lege doel. Dat was nog niet het slotakkoord. Akim Ramoul bracht nog een laatste sprankje hoop door met een fraai en hard afstandsschot te scoren. Daarna was het de beurt aan Vincent Morgan om met een empty netter de eindstand op 4-7 te bepalen.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest aan Herentalse zijde los. De 400 meegereisde supporters vierden de nieuwe prijs en een nieuwe trofee zal worden toegevoegd aan de prijzenkast van HYC. Aan Luikse zijde overheersde de teleurstelling. De ploeg van speler-coach Paul Vincent was dichtbij een verrassing en dat was goed te lezen op het gezicht van de 42-jarige Vincent. Hij kan zich nu richten met zijn ploeg op de play-offs van de Beneliga.

Herentals-Bulldogs_BekerBelgie_kampioensfoto_02-2017
Nieuws Game Center Spelers Teams Forum