Antwerp Phantoms

26 maart 202007:16

Door Joep Meijsen

Beneliga: Antwerpen doet stap terug

Antwerpen Phantoms speelt in ieder geval komend seizoen niet in de Beneliga. De club hoopt wel op een spoedige terugkeer naar het hoogste niveau in Nederland en Belgi√ę.

Antwerpen eindigde afgelopen seizoen op de voorlaatste plaats van de Beneliga. De club haalde in 20 wedstrijden zeven punten en eindigde het seizoen met een doelsaldo van 52 doelpunten voor en 194 tegen. De club won alleen twee keer van hekkensluiter Tilburg Trappers en haalde een punt in een duel met Zoetermeer Panters.

Antwerpen kiest er nu voor om in de Belgische 1e divisie te gaan spelen. Van daaruit moet worden gebouwd aan een ploeg die zodra de nieuwe ijshal in Antwerpen gebouwd is een terugkeer naar de Beneliga mogelijk moet maken. Afgelopen seizoen speelde Antwerpen op een noodaccommodatie.

Coach Gert Peeters: 'We gaan nog meer inzetten op de jeugd. Ik merkte dat de U19-spelers die dit jaar hun debuut maakten in de BeNeLiga niet evolueren zoals het hoort afgaand op hun potentieel. Als Bondscoach van het nationale team U20 heb ik dat tevens gemerkt op het WK. Alle geselecteerde spelers presteerden wel op niveau, maar durfden weinig of geen creativiteit aan de dag leggen op het ijs.'

Volgens Antwerpen blijven de meeste spelers van afgelopen seizoen, ondanks de stap terug, de club trouw. Daarbij wordt doelman Neil Bruyninckx bij naam genoemd. Import Riku Koskinen was de topscorer van de club afgelopen seizoen, gevolgd door de eveneens uit het buitenland aangetrokken Aleksi Leskinen.

Foto: Website Antwerpen Phantoms