Herentals Beneliga kampioen 2019 Kurt Tops

8 augustus 201913:44

Door Joep Meijsen

Beneliga breidt aantal importslots uit

De hoogste ijshockeyliga in Nederland en Belgiƫ breidt voor komend seizoen het aantal toegestane imports uit. Komend seizoen mogen clubs drie spelers onder contract hebben die niet speelgerechtigd zijn voor de nationale teams van Belgiƫ of Nederland.

Dat staat in het herziene reglement van de Beneliga, zoals dat onlangs op de website van de competitie is gepubliceerd. Sinds het begin van de gezamenlijke Nederlands-Belgische competitie was het importmaximum op twee gesteld. Volgens een ingewijde was de uitbreiding noodzakelijk omdat het voor sommige clubs lastig was om voldoende lokale spelers te vinden voor een team dat competitief kan meespelen in de liga. Verschillende clubs zouden hierop hebben aangedrongen. Mechelen maakte recent bekend dat de Estse doelman Villem-Henrik Koitmaa te hebben gecontracteerd. Eerder werden de Hongaar Zolatan Erdei en de Finse verdediger Kim Miettinen al vastgelegd.

De Oberliga, waar Tilburg Trappers uitkomt met het eerste team, staat twee imports per club toe. Voor Trappers geldt echter de uitzondering dat de club dit jaar zonder imports deelneemt aan de competitie. Wel trok de club de afgelopen weken de Nederlanders Diego Hofland en Bison Bartek aan die jarenlang in het buitenland speelden.

Niet alle clubs in de Beneliga waren overigens voorstander van de verhoging van de importlimiet.

Foto: Kurt Tops