Toews Pucks

19 februari 201709:08

Door Joep Meijsen

Beneliga round-up: Luik is Flyers de baas

Op de valreep leed Heerenveen zaterdagavond toch nog een tweede nederlaag in de Beneliga. Luik was in eigen huis met 4-3 de sterkste. Zoetermeer won met 7-3 van Antwerpen, Herentals passeerde Antwerpen met ruime cijfers, terwijl ook Den Haag en Geleen op zaterdagavond de volle buit pakten.

Luik Bulldogs - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen leed zaterdagavond de tweede nederlaag van de Beneliga-campagne. In Luik zagen vierhonderd toeschouwers hoe Luik in comeback in de slotperiode van Flyers wist af te slaan om de ontmoeting met 4-3 te winnen, ondanks drie goals van Tony Demelinne in de wedstrijd. De meeste goals vielen in de openingsperiode. Bulldogs liep daarin via Yoren de Smet en Thomas Matheson uit naar 2-0, alvorens Demelinne wat terugdeed. De tweede treffer van Matheson zorgde er echter voor dat Luik met een marge van twee goals kon gaan rusten. Die marge werd in de tweede periode via Alexandre Bremer nog verder uitgebouwd. Flyers scoorde nog twee keer in de slotperiode maar slaagde er niet in de gelijkmaker af te dwingen.

Silverdome Panters - Antwerp Phantoms

Ludek Skop lijkt op tijd in vorm voor de play-offs die over twee weken beginnen in de Beneliga. Zoetermeer Panters slaagde er niet in zich te plaatsen voor de Final Four, maar wel voor de post-season. Skop scoorde zaterdagavond voor achthonderd toeschouwers vier keer in de 7-3 overwinning van Zoetermeer in de thuiswedstrijd tegen Antwerpen. De andere goals van Zoetermeer werden gescoord door Cas Staps, Giancarlo van Ulsen en Thomas Borgman. Lukasz Bartak nam de volledige Antwerpse productie voor zijn rekening.

Leuven Chiefs - Kwadro Hyc Herentals

Herentals had zaterdagavond weinig moeite met Leuven. De kersverse Belgische bekerwinnaar liep al in de eerste periode uit naar 0-4 en haalde uiteindelijk ruimschoots de dubbele cijfers, 2-13. Dries Leirs, Jacob Laliberté, Emiel Goris en Vincent Morgan hadden ieder twee goals namens Herentals. Gabriel Young scoorde de beide Antwerpse treffers.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Hijs Hokij Den Haag

Den Bosch kent een moeilijk slot van de competitie. Door onder meer blessures is het team niet erg compleet meer. Na de wel erg forse nederlaag tegen Heerenveen op vrijdag slaagde de ploeg erin de schade tegen Den Haag nog enigszins beperkt te houden, 1-9. Stace van Bentem en Raymond van der Schuit troffen ieder twee keer doel. Verder werden de goals verdeed door Alan van Bentem, Jasper Kick, Jeffrey Melissant, Espen van der Burg en Bas Britstra. Het laatste doelpunt voor Den Bosch in de huidige Beneliga-jaargang werd gescoord door Ivo Beulen.

GIJS Groningen - Laco Eaters Limburg

Geleen maakte de verste uitreis van het seizoen en keerde met een 2-7 overwinning in de bus terug naar huis. Voor zeshonderd toeschowuers stond het na de eerste periode nog gelijk na goals van Slawomir Krzak en Fenno Mulder, maar liep Geleen via goals van Lambert Keulen, Joey Geurts en Lars Engwegen in de tweede periode uit naar 1-4. Nadat Eaters in de slotperiode via Luca Heutmekers en Jord Smid verder afstand had genoemen deed Groningen nog wat terug met een treffer voor Jari Hiemstra. Twee seconden voor het eindsignaal, met twee man meer op het ijs, was Bob de Pont nog succesvol namens Geleen om de eindstand op het scorebord te brengen.

Delen