Beneliga logo 2015

10 december 201623:31

Beneliga round-up zaterdag

De zaterdag bracht de Beneliga onder meer overwinningen voor Eindhoven in Den Bosch en Heerenveen in Zoetermeer. In Groningen had Leuven overtime nodig, terwijl datzelfde Groningen vrijdagavond al juist in overtime wist te winnen.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Lummusled Eindhoven Kemphanen

Eindhoven Kemphanen behield de koppositie in Poule A van de Beneliga met een 2-5 overwinning in Den Bosch. Het team van Willem van de Kraak pakte via Marek Pitka, Roderick van den Hout en Nick Verschuren een 0-3 voorsprong in de eerste periode. Den Bosch kwam via goals van Ivo Beulen, in de tweede periode, en Bryan Vos twaalf minuten voor tijd nog tot 2-3, maar de tweede treffer van Pitka alsmede een goal vlak voor het einde van Danielius Nomanovas zorgden ervoor dat Eindhoven de punten mee naar huis kon nemen.

Gijs Groningen - Chiefs Leuven

Groningen heeft de smaak te pakken. Na de winst in overtime vrijdagavond in Nijmegen werd een dag later in eigen huis een punt gepakt tegen Leuven. De Belgen wonnen de ontmoeting uiteindelijk met 4-5 dankzij een treffer van Martin Vachal, zijn tweede goal van de avond. De ontmoeting was tot die tijd keurig in evenwicht. Danny Kerstholt en Zahir Hup waren in de eerste periode succesvol namens Groningen, maar daar zette Chiefs treffers van Deniss Baskatovs en Vachal tegenover. Ook in de tweede doorgang waren beide teams twee keer succesvo. Eerst liep Leuven via Patrick Callaert en opnieuw Baskatovs uit naar 2-4, maar via goals van Marek Holy en Rodney Kuiper werd de score weer in evenwicht gebracht, zodat na een doelpuntloze slotperiode overtime de beslissing moest brengen.

Silverdome Panters - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen won ook zijn zesde wedstrijd in de Beneliga-competitie. De ploeg van Mike Nason was met 1-4 te sterk in Zoetermeer. Flyers kwam in de slotfase van de openingsperiode op voorsprong vai een goal van Tony Demelinne. Die voorsprong werd in de tweede periode via treffers van Ronald Wurm en Marco Postma verder uitgebouwd. Vroeg in het slotstuk maakte Pippo Limnell er zelfs 0-4 van, alvorens Michael van Rijswijk enkele minuten voor het eindsignaal de eretreffer scoorde namens Panters. Luik – Antwerpen Luik Bulldogs behaalde in een buitengewoon doelpuntrijk duel een 8-7 overwinning in overtime op Antwerpen. De winnende goal viel na ruim twee minuten spelen in overtime en kwam van de stick van Bryan Henry. Daarmee kwam de winst in het duel toch in Luik terecht, nadat de ploeg in de eerste dertien minuten van de wedstrijd al een 4-0 voorsprong had opgebouwd. Antwerpen maakte er echter alsnog een wedstrijd van en scoorde twee keer in de slotperiode om bij een stand van 7-7 de overtime af te dwingen. Lukasz Bartak had drie goals voor de Antwerpenaren, zoals Thomas Matheson drie keer succesvol was voor Luik. Paul Cornelis scoorde twee keer namens Luik.

Ahoud Devils Nijmegen - Gijs Groningen

Groningen boekte op vrijdagavond een belangrijke overwinning op Nijmegen. Tim Bartels scoorde kort na het begin van de overtime het winnende doelpunt. Eerder in de ontmoeting was Nijmegen vanuit een 1-3 achterstand teruggekomen tot een 4-3 voorsprong via drie goals in zes minuten. Rodney Kuipers bracht de teams echter in de slotperiode weer in evenwicht. Eerder hadden Danny Kersthold, Zahir Hup en David Bartos al gescoord voor Groningen. De Nijmeegse productie was afkomstig van Thomas Stuart-Dant, Dave Stappershoef, Peter Vissers en Harley Verkroost.