11 december 201622:52

Beneliga Round-Up zondag

Herentals en Den Haag blijven goed presteren in de Beneliga. Beide teams wonnen zondag met grote cijfers van respectievelijk Luik en Antwerpen. Leuven behaalde een belangrijke zege op Zoetermeer en Eaters won in eigen huis van Nijmegen.

Kwadro HYC Herentals – Bulldogs de Liège

Herentals won zondagavond met overtuigende cijfers van Luik. De regerend kampioen kwam binnen twaalf minuten al op een 3-0 voorsprong. Nils Vroemans scoorde tweemaal en ook Mitch Morgan was trefzeker. Daarna kwamen de bezoekers uit Luik terug tot 3-2. Akim Ramoul en Jordan Paulus brachten de spanning terug in de wedstrijd.

Toch bleef de spanning niet voor lang. Ben Vercammen scoorde tweemaal in de tweede periode en bracht Herentals daarmee op 5-2. In de laatste periode liep Herentals nog verder weg van Luik. Vincent Morgan , Jacob Laliberté en Ebe Daems bepaalden de eindstand op 8-2.

Herentals gaat aan de leiding in poule A met 23 punten uit 8 wedstrijden. Kemphanen volgt op twee punten maar heeft ook twee wedstrijden meer gespeeld. Luik zakt daardoor naar plek vier in poule B en ziet ook concurrent Leuven naderen.

Chiefs Leuven – Silverdome Panters

Leuven pakte twee belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen Silverdome Panters. Chiefs kwam aan het einde van de eerste periode op voorsprong dankzij een powerplaygoal van Maxime Pellegrims. Na de pauze zorgde Thomas Borgman na drie minuten voor de gelijkmaker. Drie minuten later kwam Leuven opnieuw op voorsprong via Deniss Baskatovs. Nog voor het einde van de tweede periode kwam Panters wederom langszij. Scott van den Elskamp tekende voor de 2-2. Die stand zou blijven staan tot het einde van de reguliere speeltijd. In de verlenging schoot Gabe Yeung de winnende treffer achter goalie Kevin Riedijk.

Door de winst komt Leuven nu op twee punten van Luik in Poule B. Panters staat nog op de derde plek in poule A met twee punten voorsprong op Amsterdam. De ploeg uit de hoofdstad heeft echter nog twee wedstrijden minder gespeeld dan Zoetermeer.

Antwerpen Phantoms – Hijs Hokij Den Haag

Den Haag boekte de zevende overwinning op rij in de Beneliga en blijft daarmee ongeslagen. De ploeg van Chris Eimers had een makkelijke avond in Antwerpen en won eenvoudig met 1-9. Joey Oosterveld behaalde een hattrick voor Hijs. De overige doelpunten kwamen op naam van Filip Martinec (2x), Raymond van der Schuit, Jeff Smith, Jeffrey Melissant en Thomas Roosendaal. Voor Antwerpen scoorde Lukasz Bartak laat in de derde periode en verpestte daarmee de shut-out voor goalie Clint Soer.

Laco Eaters Limburg – Ahoud Devils Nijmegen

Geleen heroverde de derde plek in poule B op Luik door met 4-0 van Nijmegen Devils te winnen. Na een doelpuntloze eerste periode sloegen de Limburgers driemaal toe in het tweede bedrijf. Kay Gielen, Jeffrey Mens en Lambert Keulen zorgden voor de Geleense productie. Voor Keulen was het zijn eerste doelpunt na zijn rentree voor Eaters.

Aan het begin van de derde periode gooide Jonas Huovinen de wedstrijd definitief in het slot. De 4-0 was dan ook de eindstand. Eaters verloor nog wel verdediger Kay Gielen met een game misconduct. Voor Nijmegen was het een weekend om snel te vergeten na de eerdere nederlaag van vrijdagavond in eigen huis tegen Groningen.