24 december 201609:09

Beneliga roundup vrijdag

Zeges voor Eindhoven, Tilburg en Herentals

Eindhoven boekte vrijdag een ruime uitzege in Nijmegen, Tilburg was in eigen huis na penaltyshots te sterk voor Antwerpen, terwijl Herentals een 0-5 overwinning meenam uit Zoetermeer.

Ahoud Devils Nijmegen - Lummusled Eindhoven Kemphanen

Eindhoven nam al in de eerste periode afstand van Nijmegen. In het Triavium stond het vrijdagavond na twintig minuten spelen al 0-4 en aan het eind van de wedstrijd toonde het scorebord een 2-8 eindstand. Nick Verschuren scoorde vier goals in de wedstrijd en nam ook nog drie assists voor zijn rekening. Daarmee had de vanuit Turnhout naar Eindhoven teruggekeerde aanvaller een belangrijk aandeel in de Eindhovense zege. Jorn van Gestel, Mike Verschuren, Perry Muller von Czernicki en Lucca Kluijtmans verzorgden de andere Eindhovense treffers. Nijmegen kwam halverwege de wedstrijd nog terug tot 1-5 via Mitchel Knoop en zag Thomas Stuart-Dant in de derde periode zijn zesde treffer scoren in acht wedstrijden. Kemphanen gaat het nieuwe jaar in met een riante tweede plaats in Beneliga Poule A, met uitzicht op zowel het toernooi om het Nederlandse kampioenschap als deelname aan Beneliga-play-offs. Nijmegen staat na twaalf wedstrijden pas op vijf punten en blijft hekkesluiter in Poule A.

Tilburg Trappers Toekomstteam - Antwerp Phantoms

Tilburg en Antwerpen speelden een uitermate doelpuntrijk duel in Stappegoor. Na zestig minuten spelen stond het 8-8 en uiteindelijk won Tilburg de wedstrijd na penaltyshots. Opvallend daarbij is dat Antwerpen in de laatste twaalf minuten van de wedstrijd een 8-4 achterstand wegwerkte om zo de overtime af te dwingen. Eerder had de ploeg ook al met 4-1 achtergestaan. Elia Urlings bekroonde een trefzekere wedstrijd door het beslissende penaltyshot te scoren. Eerder in de ontmoeting had hij al drie goals voor zijn rekening genomen, terwijl hij ook nog bij twee andere treffers betrokken was. Lukasz Bartak had drie goals en vier assists voor Antwerpen. Door de overwinning houdt Tilburg zicht op deelname aan de Beneliga play-offs.

Silverdome Panters - Kwadro Hyc Herentals

Herentals is in Poule B wederom met een sterk seizoen bezig. Na de overwinning van Heerenveen in Den Haag is Hyc nog één van de twee ongeslagen ploegen in de competitie, al had Herentals daar een keer overtime voor nodig. Op vrijdagavond boekte de ploeg van coach Jan Andries een regelmatige 0-5 overwinning in Zoetermeer. Ben Vercammen scoorde twee keer, Jacob Laliberté, Trevor Hunt en Vincent Morgan waren ook succesvol en Kevin van Looveren bracht de shutout op zijn naam. Door de overwinning is Herentals riant koploper in Poule A, met vijf punten en een wedstrijd voorsprong op Eindhoven. Panters staat op de derde plaats met zestien punten uit twaalf wedstrijden.