Beneliga logo 2015

26 november 201623:53

Beneliga Roundup Zaterdag

Thuiszeges Amsterdam, Luik en Heerenveen, uitwinst Tilburg en Zoetermeer

Een doelpuntrijke en spannende zaterdag in de Beneliga vijf wedstrijden, met minimaal negen goals per wedstrijd en vier wedstrijden die met één goal verschil of zelfs in overtime werden beslist. Amsterdam, Heerenveen, Luik, Tilburg en Zoetermeer gingen er met de winst vandoor.

Amstel Tijgers - Ahoud Devils Nijmegen

Marcel Kars nam het winnende doelpunt in overtime voor zijn rekening in de wedstrijd van Nijmegen Devils in Amsterdam. Het was de tweede goal van de avond voor de Nederlandse-Canadees nadat het scorebord na zestig minuten 4-4 aangaf. Nijmegen had in de slotfase via goals van Rick Wijnen en Dave Stappershoef nog een achterstand weggewerkt, maar ging in de extra speeltijd dus alsnog onderuit. Nieuwkomer Thomas Stuart-Dant had twee assists bij Devils voor wie Stappershoef ook al eerder in de wedstrijd doel trof, net als Wessel Copier. De overige Amsterdamse doelpuntenmakers waren Tobias Kathan, Josh Prudden en Tobie Collard.

Bulldogs Luik - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Luik klom zaterdagavond naar de tweede plaats van de ranglijst in Poule B van de Beneliga met een 7-6 overwinning in eigen huis tegen Den Bosch. De ontmoeting voor driehonderd toeschouwers werd pas in de slotminuut beslist, waarbij Gaetan Rondia met de 7-5 voor het beslissende doelpunt zorgde. Den Bosch kwam via Berry Donders acht seconden voor tijd nog wel dichterbij, maar slaagde er niet meer in de gelijkmaker en daarmee overtime af te dwingen. Halverwege de ontmoeting had Bulldogs een 5-2 voorsprong via drie goals van Bryan Henry en treffers van Florian de Vriendt en Akim Ramoul. Voor Den Bosch waren Bryan Vos en Koen van der Pas succesvol. In het restant van de tweede periode kwamen de Bosschenaren echter terug tot op één goal via Danny Mols en Valentijn Scheffe. Die situatie zou zich in de slotperiode nog twee keer herhalen. Eerst via Axel Milpas en Matyas Soltes en later de twee goals in de slotminuut.

Unis Flyers Heerenveen - LummusLED Eindhoven Kemphanen

De topwedstrijd van de avond werd gespeeld in Heerenveen. De thuisploeg was nog ongeslagen, terwijl Eindhoven dankzij de vliegende start eerder in het seizoen al vijf overwinningen op zak had en lange tijd de ranglijst aanvoerde in Poule A van de Beneliga. Het resultaat van de ontmoeting was een handhaving van de ongeslagen status van Flyers en geen nieuwe punten voor Eindhoven, maar de wedstrijd voor ruim 1100 toeschouwers bleef lange tijd spannend. Heerenveen was uiteindelijk met 5-4 de baas in het duel, waarbij Tony Demelinne met zijn tweede goal van de avond de winnende treffer voor zijn rekening nam met nog bijna veertien minuten op de klok. Om de zege bij te schrijven moest Heerenveen terugknokken uit achterstand. Via Demelinne was Flyers weliswaar vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen, maar Nick Verschuren (2), Niek van der Meulen en Roderick van den Hout waren daarna allemaal succesvol voor Kemphanen, dat alleen Yan Turcotte zag tegenscoren. Slechts zeventien seconden na de 2-4 was het Valentijn Bouten die voor de aansluitingstreffer zorgde, terwijl Brent Janssen kort na de herstart in de derde periode de gelijkmaker scoorde. Flyers staat daardoor na drie wedstrijden op negen punten in Poule B, terwijl Kemphanen op 15 punten blijft staan in Poule A.

Antwerp Phantoms - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers pakte de tweede overwinning in de Beneliga-campagne en had daar voor de tweede keer overtime voor nodig. Bram van Uden scoorde in de slotminuut van de overtime de winnende treffer in het met 5-6 gewonnen duel tegen Antwerpen. De overtime was noodzakelijk omdat Kevin de Winter een halve minuut voor tijd namens Antwerpen nog gelijk had gemaakt in een wilde slotfase. Met nog ruim zeven minuten te spelen had Peter Bartek net Antwerpen op voorsprong gebracht (4-3), maar een goal van Jeroen van de Broek en een treffer van Elia Urlings brachten Tilburg daarna het voordeel dat door de goal van De Winter ongedaan werd gemaakt. Eerder in het duel had Trappers al een 2-0 achterstand goedgemaakt. Door de overwinning staat Tilburg nu zesde met vijf punten, evenveel als Antwerpen. Trappers heeft echter meer wedstrijden gespeeld dan de andere ploegen in de Beneliga, onder meer drie wedstrijden meer dan de tegenstander van vanavond.

GIJS Groningen - Silverdome Panters

Groningen pakte zaterdagavond een 3-0 voorsprong tegen Zoetermeer en kwam later nog met 4-3 voor, maar verloor uiteindelijk in eigen huis voor 450 toeschouwers toch nog met 4-6 van de Panters. Het ervaren trio Danny Kersholt, David Bartos en Rodney Kuiper bracht Gijs in de eerste periode op voorsprong. Zoetermeer trok de score in de volgende periode via Ludek Skop, Joy Turpijn en Cas Staps weer recht, maar Tim Bartels zorgde ervoor dat Groningen ook de tweede doorgang met een voorsprong kon afsluiten. Treffers van nogmaals Turpijn, Thomas Borgman en Marko van Leeuwen zorgden er echter voor dat Panters toch de punten mee naar huis konden nemen.

Delen