Beneliga logo 2015

22 oktober 201623:29

Door Joep Meijsen

Bestuur Beneliga neemt zelf taken over

De posities van directeur en referee in chief voor de Beneliga, die sinds het vertrek van Noud van Berkel vacant zijn, worden voorlopig niet opnieuw ingevuld. Het bestuur van de stichting achter de competitie gaat de functies zelf uitvoeren.

Dat blijkt uit een schrijven van voorzitter Pascal Nuchelmans aan de clubs in de Beneliga. Rob van Rijswijk gaat zich bezighouden met competitiezaken, waaronder de wedstrijdplanning. Hub van Grinsven gaat zorgdragen voor de IT, waaronder de uitrol van de techniek achter de wedstrijdformulieren. Leonidas Pakos neemt de supervisie over de tuchtcommissie over, terwijl Pascal Nuchelmans zelf onder meer algemene zaken, media en officials voor zijn rekening gaat nemen.

Verschil van mening

'Graag wil ik de heer Van Berkel bedanken voor zijn inzet voor de Beneliga', schrijft Nuchelmans in zijn brief. Vrijdag werd in de loop van de dag bekend dat Noud van Berkel terugtrad als directeur van de NIJB en de Beneliga als gevolg van een ernstig verschil van mening over het te voeren beleid. Later die dag legde ook competitieleider Eric Martin zijn taken neer. Daardoor ontstond er ineens een groot gat in de organisatie. Dit wordt voorlopig dus ingevuld door een zogenoemd meewerkend bestuur.