Eaters vs flyers celebrate 181112

10 januari 201318:16

Door Joep Meijsen

Bestuur Eaters houdt vertrouwen

De financiële situatie rond Geleen Eaters begint acuut te worden. De club erkent dat er betalingsproblemen zijn, maar stelt er nog steeds vertrouwen in te hebben dat er oplossingen mogelijk zijn.

‘We kunnen u verzekeren dat het bestuur achter de schermen druk bezig is met het vinden van oplossingen voor de ontstane situatie en er alle vertrouwen in heeft dat het topijshockey voor Limburg behouden blijft’, schrijft de club in een persbericht over de situatie.

Het al langer lopende geschil met de Belastingdienst over aflossing van de schuld vormt de basis voor de problemen. ‘Het bestuur had zich tot doel gesteld de volledige achterstand in een meerjarenplan weg te werken hiervoor was de medewerking van iedereen nodig. Dit plan werd door de sponsoren ondersteund, echter de belastingdienst wil tot op heden in geen enkele vorm met ons meedenken. Hierdoor is het meerjarenplan op dit moment niet meer haalbaar’, stelt Eaters.

Regionale omroep L1 berichtte woensdag dat Eaters er niet in slaagde tijdig de lonen van de spelers te betalen. ‘Gisteravond is de spelersgroep van de situatie op de hoogte gebracht. Om het reddingsplan niet in gevaar te brengen willen wij zo min mogelijk informatie naar buiten brengen en indien nodig de betrokkenen persoonlijk te informeren.

Eerder dit seizoen legde de Belastingdienst beslag op een aantal bedragen die sponsoren aan Eaters zouden betalen. Op dit moment loopt er een juridische procedure tussen de Belastingdienst en de club, maar het is nog afwachten wanneer die zaak wordt afgerond en wat de oplossing is.

De schuld van Eaters stamt van enkele jaren geleden.