Eaters blanchette intro 0910

20 juni 200900:00

Door [email protected]

Blanchette tekent bij Eaters

Adam Blanchette is de tweede nieuwe import voor Geleen Eaters. De 23-jarige Amerikaanse verdediger kwam de afgelopen drie seizoenen uit in de Noord-Amerikaanse Central Hockey League.

Dat meldt Geleen op haar website. Blanchette genoot zijn jeugdopleiding in de prestigieuze Canadese QMJHL, de liga die onder andere NHL-ster Sidney Crosby voortbracht. In 2005-06 stapte Blanchette halverwege het seizoen over naar de Amerikaanse USHL, het hoogste jeugdniveau in de Verenigde Staten.

In de zomer van 2006 maakte hij deel uit van het trainingskamp van de Fort Wayne Komets in de United Hockey League, maar hij speelde het jaar uiteindelijk voor Rio Grande in de Central Hockey League. In zijn anderhalf seizoen daar speelde de Amerikaan onder andere met Mathieu Blanchard (ex-Groningen) en Lance Herauf (ex-Geleen).

Halverwege het seizoen 2007-08 werd Blanchette naar Tulsa getrade, waar hij in de ploeg kwam bij Jesse Baraniuk (ex-Nijmegen). In de zomer van 2008 tekende hij een verlenging bij Tulsa, maar voor de start van het seizoen werd hij naar New Mexico getrade.

In 186 CHL-wedstrijden tekende Blanchette in totaal voor twee goals, 19 assists en 230 strafminuten. Hij geldt in de Central Hockey League als een stabiele 'stay at home' verdediger.

Geleen kondigde eerder al de komst aan van Sami Heinonen, Dennis ten Bokkel, Jeffrey van Iersel en Nick Verschuren.