Publiek wk

12 april 201812:49

Door [email protected]

BrabantSport ondersteunt WK IJshockey

Genieten in eigen achtertuin

BrabantSport verbindt zich als sponsor aan het wereldkampioenschap IJshockey dat van 23-29 april in IJssportcentrum Stappegoor in Tilburg plaatsvindt. Samen met IJshockey Nederland maakt BrabantSport het evenement mogelijk, zodat Brabanders in hun eigen achtertuin kunnen genieten van ijshockey op internationaal topniveau. Daarnaast zorgt het evenement ook voor extra (inter)nationale bezoekers aan de regio Ă©n maakt het op maatschappelijk vlak verschil.

Gedeelde ambities

BrabantSport directeur Michel Reinders spreekt enthousiast over de overeenkomst. “BrabantSport maakt zich hard voor een beter sportklimaat in de volle breedte. Sport is sociaal-maatschappelijk én economisch belangrijk voor onze regio. Door evenementen zoals het WK IJshockey te ondersteunen, maken we Brabant sterker door sport. We zijn dan ook trots dat we met BrabantSport bij kunnen dragen aan dit internationale evenement waarmee we Brabant gezamenlijk op de kaart zetten.”

Robert van Rijswijk, directeur IJshockey Nederland, is ook erg te spreken over de samenwerking. “Wij zijn als sportbond gevestigd in Brabant en hier al jaren in de provincie actief. Een samenwerking met BrabantSport past daarom ook erg goed in mijn ogen. Dagelijks zijn we bezig om onze sport te laten groeien en het WK is hiervan een mooi resultaat. Dankzij het partnership met BrabantSport tillen we het toernooi naar een nog hoger niveau.”

Maatschappelijke impact

Het WK IJshockey wordt ook op sociaal-maatschappelijk vlak aangegrepen om een verschil te maken. Het Refugee Team Tilburg (een samenwerking tussen BrabantSport, Gemeente Tilburg en More2Win) draait mee bij het evenement. Een team van vluchtelingen helpt mee als vrijwilliger. Zij worden van daaruit verder begeleid naar een baan, stage of opleiding. Hierbij snijdt het mes aan twee kanten; het evenement wordt ondersteunt met extra vrijwilligers, de teamleden leren nieuwe vaardigheden en komen in contact met mede-Tilburgers.

BrabantSport

Binnen BrabantSport hebben de provincie Noord-Brabant, CTO Zuid, Sports and Technology en Team BrabantSport de krachten gebundeld om Brabant beter te maken door sport. Dit doet BrabantSport door middel van projecten binnen vijf onderdelen talentontwikkeling, technologische innovaties, uniek sporten, evenementen en topsporters.

​ WK IJshockey

Het WK wordt in het IJssportcentrum Tilburg gehouden van maandag 23 april tot en met zondag 29 april. Behalve Oranje nemen ook Australië, België, China, IJsland en Servië deel aan het toernooi. De winnaar promoveert naar Division IB binnen de WK-structuur van de internationale ijshockeyfederatie IIHF. Net zoals in 2015 (WK vond destijds in Eindhoven plaats) verwacht de organisatie weer duizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland te ontvangen.

De kaartverkoop voor het WK is inmiddels in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketpoint. Het complete programma en meer informatie is te vinden op ijshockeynederland.nl/wk.