Tijgers Final Four Stef Overweg 02 2017

28 augustus 201717:13

Broers Overweg naar Kemphanen

De broers Mike en Stef Overweg stappen van Amsterdam over naar Eindhoven. Voor Mike Overweg betekent dit een terugkeer naar de club waar hij eerder enkele seizoenen speelde.

Kemphanen ziet de komst van de broers als een aanzienlijke versterking van de verdediging. ´Mike is een verdediger die ervaring met zich meeneemt. Daarnaast is het een speler die goed past binnen onze selectie en een belangrijke plek in de verdediging krijgt toebedeeld. Met Stef halen we een fysiek sterke verdediger die beschikt over een goede instelling met werklust. Iets wat juist in onze selectie meer nodig is´, aldus technisch directeur Marc Visschers.

Beide broers speelden vorig jaar nog samen bij Amsterdam, waarmee ze onder meer de laatste vier haalden in de strijd om het landskampioenschap. Het leverde tijdens het Final Four-toernooi in Heerenveen de derde plaats op. Mike Overweg had tijdens het Beneliga-seizoen twee goals en vijf assists in twintig wedstrijden, zijn jongere broer kwam tot tien punten in 22 wedstrijden met twee goals.

De broers komen oorspronkelijk uit Utrecht. Stef Overweg speelde twee seizoenen in Amsterdam, Mike stapte afgelopen jaar over van Kemphanen naar Amsterdam. 'Ik heb er vertrouen in dat we met het team dat er nu staat en met Larry Suarez als coach de lijn van vorig jaar kunnen doortrekken', zegt Mike Overweg in een toelichting. 'Eindhoven heeft een ambitieuze doelstelling en ik ben er op gebrand om hier alles aan te doen om dit te verwezenlijken', vult Stef aan.


Delen