Nl dalhuisen close 1011

29 december 201309:20

Door Remco

Bruijsten en Dalhuisen succesvol in ECHL

Mitch Bruijsten en Mike Dalhuisen blijven het goed doen in de ECHL. Zaterdagnacht won hun ploeg Stockton Thunder met 7-6 van San Francisco Bulls. Beide Nederlanders hadden een groot aandeel in de overwinning.

Mitch Bruijsten scoorde tweemaal in de wedstrijd tegen San Francisco. Daarnaast had Bruijsten ook nog twee assists. Voor Bruijsten waren dit zijn eerste goals in de ECHL na zijn promotie vanuit de SPHL. Ook Mike Dalhuisen was aanvallend aanwezig met twee assists. Dalhuisen was aan het begin van de wedstrijd meteen fysiek aanwezig dankzij een vechtpartij met tegenstander Kyle Bigos.

Een dag eerder verloren de Nederlanders nog nipt van San Francisco. Mitch Bruijsten op de website van Stockton: ‘Gisteren had ik een paar kansen om te scoren maar dat lukte niet. Vanavond was het een ander verhaal en ging de eerste goal er wel in. De tweede goal voelde zelfs nog beter.’

De aanvalslijn van Bruijsten was deze wedstrijd goed voor elf punten. Lijngenoot Greg Miller op de website van de club: ‘We hebben nu een paar wedstrijden samen gespeeld en we kunnen elkaar steeds beter vinden. Ieder van ons heeft zijn eigen kwaliteiten waarmee we elkaar aanvullen.’

Bruijsten begon het seizoen bij Mississippi Surge in de SPHL. Dankzij 8 goals en 4 assists in 20 wedstrijden, kreeg Bruijsten de kans om het een niveau hoger te proberen bij Stockton. Daar staat Bruijsten na vijf wedstrijden op twee goals en vier assists.

Dalhuisen bengelt op en neer tussen de AHL en ECHL. Dalhuisen speelde vier wedstrijden bij Bridgeport Sound Tigers in de AHL. Mede door een blessure kwam Dalhuisen toch weer in Stockton terecht. Daar doet Dalhuisen het uitstekend met vier goals en vijf assists na veertien wedstrijden.