Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Bruijsten en Van den Heuvel in top 20

Bruijsten en Van den Heuvel in top 20

De prestaties tijdens het wereldkampioenschap in Tilburg zorgen ervoor dat Kevin Bruijsten en Ivy van den Heuvel zijn binnengedrongen in de top twintig van de eeuwige topscorerslijst van Oranje.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Kevin Bruijsten op achttiende plek

In deze ranglijst, bijgehouden door statisticus Jan Kerkhof, tellen alle wedstrijden van het Nederlands team mee, WK’s, Olympische kwalificatie en vriendschappelijke wedstrijden. De ranglijst wordt al jaren aangevoerd door Jack de Heer, die in 119 wedstrijden voor het Nederlands team 210 punten verzamelde (114 goals en 96 assists).

Kevin Bruijsten speelde afgelopen seizoen alleen de WK-wedstrijden voor Oranje. In vijf wedstrijden in Tilburg scoorde hij drie keer en nam hij vijf assists voor zijn rekening. Zijn totale puntenaantal voor Oranje in 95 interlands komt daarmee uit op zestig (26 goals, 34 assists), wat goed is voor de achttiende plek in de lijst. Hij passeerde dit seizoen Theo Krüger (58 punten), Marcel Kars (54), George Peternousek (53) en Henk Hille (53) op de eeuwige topscorerslijst. 

Voor Bruijsten komt bovendien de mijlpaal van honderd interlands in zicht. De laatste drie spelers die deze magische grens wisten te bereiken zijn Nick de Jong, Bob Teunissen en Bjorn Willemse. Van dat drietal speelde De Jong met 128 wedstrijden de meeste interlands, gevolgd door Willemse (113) en Teunissen (101). Met 213 interlands is Ron Berteling de speler met de meeste caps, gevolgd door Henk Hille (197)

Wk2018 Nederland Servie 19

Ivy van den Heuvel staat nu twintigste

Met drie goals en acht assists had ook Ivy van den Heuvel een sterk WK. Hij staat met 58 punten in 87 interlands (20 goals, 38 assists) inmiddels op de twintigste plek van de lijst. Hij laat, behalve bovengenoemde namen, ook Simon de Wit (48 punten) en Diederick Hagemeijer (52) achter zich.

Verdere progressie is voor Bruijsten en Van den Heuvel goed mogelijk. Leo van den Thillart, Chris Eimers en Tommy Speel staan allen nog slechts één punt voor op Bruijsten. De top tien is echter nog wel een eindje weg. Op de tiende plaats van de eeuwige topscorerslijst staat Larry van Wieren met 88 punten (29 goals en 59 assists) in 102 interlands.

Wk2018 Nederland Servie 6

Statistieken dit seizoen

Nederland speelde dit seizoen in totaal tien interlands. Naast de vijf ontmoetingen op het WK in Tilburg waren er ook vier oefenwedstrijden tegen België en een oefenduel tegen IJsland. Raymond van der Schuit en Ties van Soest waren de enige twee spelers die alle wedstrijden van Oranje speelden dit seizoen.

De meeste punten waren er echter voor Danny Stempher, die in zeven wedstrijden dertien punten verzamelde, terwijl Reno de Hondt in evenveel duels op twaalf punten uitkwam. De meeste goals waren er voor Giovanni Vogelaar, die acht keer scoorde in zes wedstrijden en daarnaast ook nog drie assists oppikte. Van dit trio is Stempher op de 68e plaats de hoogst geklasseerde op de eeuwige ranglijst.

Die ranking wordt dus aangevoerd door Jack de Heer, op de voet gevolgd door Dave Livingston (101 goals, 102 assists in 146 interlands), Ron Berteling (92, 103 in 213), Tom Hartogs (75, 115 in 162) en Tony Collard (95,70 in 110).

Topscorerslijst Allertijden Oranje1
Nieuws Game Center Spelers Teams Forum