OKT Hun Ned3 vallende goal Kevin Bruijsten

1 september 201707:06

Door Joep Meijsen

Bruijsten weer weg bij Mulhouse

Captain Kevin Bruijsten van Oranje moet op zoek naar een nieuwe club. De technische leiding van zijn club in Frankrijk heeft besloten afscheid van hem te nemen.

Bruijsten kwam afgelopen woensdag nog in actie in de voorbereiding van de Scorpions uit Mulhouse. In de 5-0 overwinning in de wedstrijd tegen Strassbourg nam hij na vier minuten spelen in de derde periode het derde doelpunt van Mulhouse voor zijn rekening. Ook afgelopen zondag kwam Bruijsten nog tot scoren voor zijn club. In een 5-0 zege voor zijn club tegen het Tsjechische Star-Forward scoorde hij het openingsdoelpunt en had hij een assist op de tweede goal.

Waarom de Franse club afscheid neemt van Bruijsten is niet duidelijk. De mededeling op de website van de club meldt alleen dat de technische staf van de club daartoe heeft besloten en wenst de Nederlandse international veel succes in de rest van zijn loopbaan. Hoofdcoach van de club is de 54-jarige Zweed Christer Eriksson, die de functie combineert met die van general manager. Vorig jaar nam hij de positie in de bank in januari zelf over en gidste Mulhouse naar promotie naar het hoogste niveau.

De 30-jarige Bruijsten speelde twee seizoenen met succes voor Amiens in de Franse competitie. Vorig jaar speelde hij een aantal wedstrijden voor Orli Znojmo dat meespeelt in de Oostenrijkse competitie. Daarna maakte hij het seizoen af bij Dundee Stars waarmee hij de halve finales van het Britse kampioenschap haalde. Eind juni tekende hij bij Mulhouse.