Flyers thialf fisheye 1112

12 augustus 201408:10

Door Joep Meijsen

Buitenlandse aanwinst voor Flyers

Heerenveen Flyers heeft de 24-jarige Canadees Brandon Greenside gecontracteerd. De nieuwkomer speelde afgelopen jaarop lager profniveau voor de Fayetteville FireAntz. Onder meer Dax van de Velden en Brent Janssen verlengden hun contract.

Greenside speelde in totaal 93 wedstrijden op het hoogste jeugdniveau in Canada in de jeugdliga's van Ontario en Quebec. Na drie seizoenen in het Canadese universiteitsijshockey maakte hij vorig jaar de overstap naar de profs. In eerste instantie tekende hij bij de Mississippi Surge, waar ook Mitch Bruijsten vorig jaar speelde, maar uiteindelijk maakte hij zijn profdebuut voor de Fayetteville FireAntz uit de SPHL, een lagere profliga in de VS.

In 31 wedstrijden nam Greenside vijf goals en twaalf assists voor zijn rekening. Tijdens het seizoen onderging hij een operatie, waardoor hij veel wedstrijden miste. Flyers omschrijft de nieuwkomer als een zeer snelle schaatser en een taaie, harde verdediger. Na Andrew Krelove, die enkele weken geleden al bijtekende, is Greenside de tweede verdedigende import voor Flyers.

Dax van de Velden kwam vorig jaar bij Flyers na een kort avontuur in Tsjechi√ę. In veertig wedstrijden had hij twee goals en zeven assists. De uit Amsterdam afkomstige verdediger is de afgelopen jaren een vaste keuze geworden in de nationale ploeg. Eerder deze week maakte Flyers al bekend dat Brent Janssen, Valentijn Bouten, Mark Hoekstra en Kevin Nijland ook komend jaar deel uitmaken van de selectie van Flyers. Janssen had vorig jaar 34 punten in 43 wedstrijden.