NHL vajarov rip 190409

19 april 200900:00

Door [email protected]

Bulgaarse goalie vermoord

In Sofia is zaterdagnacht de Bulgaarse backup goalie Kiril Vajarov vermoord. De pas 21-jarige Bulgaar nam vorige week nog deel aan het IIHF Division 2 wereldkampioenschap in zijn geboorteland, waar ook België speelde.

Varajov werd op de stoep van een nachtclub met messteken om het leven gebracht. Een vriend van hem, die zijn verjaardag vierde, kwam ook om. Een derde persoon werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De jonge goalie speelde in de nationale competitie voor HC Slavia, waarmee hij al drie keer nationaal kampioen werd. Hij speelde voor de nationale U18, U20 en senioren teams. Op het recent afgeronde WK viel hij in twee wedstrijden in en speelde de volledige slotwedstrijd tegen Mexico.

Bulgarije eindigde het toernooi als vierde, mede dankzij een 10-3 zege op Mexico. Tijdens de wedstrijd tegen België kwam Vajarov niet in actie, maar keek toe vanuit de bank.

Volgens de IIHF-gegevens beschikt Bulgarije over slechts 128 mannelijke seniorenspelers en drie ijsbanen. In de World Ranking staat het land 32e.