Trappers vs Leipzig 15102016 face off

16 oktober 201620:42

Buzzer beater helpt Tilburg aan extra punt

Trappers in slotseconde van overtime langs lastig Leipzig

Tilburg Trappers had in eigen huis zondagmiddag overtime nodig om Leipzig Eisfighters de baas te worden. In de allerlaatste seconde van de overtime zorgde Justin Larson voor het winnende doelpunt voor Tilburg.

Het was voor 2250 toeschouwers in Stappegoor bij vlagen een onaangename wedstrijd waarin onderlinge irritaties tussen de beide ploegen de boventoon voerden. Dit zorgde ervoor dat het tempo in de wedstrijd relatief laag lag en het strafminuten regende. De vrouwelijke Duitse scheidsrechter Ramona Weiss deelde uiteindelijk ruim honderd strafminuten uit.

Het zorgde er waarschijnlijk mede voor dat Tilburg er niet in slaagde het overwicht op het ijs om te zetten in voldoende treffers om de ontmoeting in de reguliere speeltijd te beslissen. Tilburg stond weliswaar het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong, maar Leipzig bleef op de counter scherp en had in een stuk van de slotperiode zelfs een tijdje het betere van het spel.

Game misconduct voor Ivy van den Heuvel

Voor Ivy van den Heuvel duurde de wedstrijd nog geen zeventien minuten. De scherpschutter van Tilburg werd naar de kleedkamer gestuurd vanwege een checking tot the head. De situatie vormde de aanleiding voor een paar knokpartijen op het ijs, zoals eerder Levi Houkes al had moeten brommen vanwege een vechtpartij. Van den Heuvel ontving ook een game. Op dat vlak werd de stand halverwege de tweede periode weer rechtgetrokken toen Hannes Albrecht vanwege checking from behind voortijdig de kleedkamer kon opzoeken.

Tegen die tijd stond Tilburg al met 2-0 voor. In de openingsfase profiteerde Bobby Chaumont van een goede schaatsactie van Danny Stempher en schoot prima raak. Na enkele minuten spelen in de tweede doorgang speelde Trappers zijn beste powerplay van de avond. De tegenstander werd met de rug tegen de muur gezet en uiteindelijk kwam de pass van Stempher bij Mitch Bruijsten terecht die zijn hoek helemaal open had liggen en de puck in het net kon schieten.

Leipzig toonde meer offensieve lef

De uit de jeugdopleiding van Mannheim afkomstige Marvin Miethke verkleinde enkele minuten later deze voorsprong echter weer. De 25-jarige aanvaller ontving op de blauwe lijn een scherpe pass van de Amerikaan Nick Lazorko, schaatste alleen af op doelman Oosterwijk en rondde vakkundig af.

Tot dat moment was Leipzig offensief amper gevaarlijk geweest. Vooral de powerplays van de Duitse ploeg maakten geen enkele indruk. Na de goal begon de ploeg van coach Sven Gerike meer aanvallende moed te tonen. Vooral de fase vlak voor de gelijkmaker was een sterke voor het team. Die treffer kwam uiteindelijk op naam van de kleine Edward Gale, die goed voorbereidend werk van Miethke beloonde.

Sterke slotfase van Tilburg

Geholpen door twee powerplays was Tilburg in de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd weer duidelijk de bovenliggende partij. Waar de ploeg van Bohuslav Subr twee dagen eerder echter nog vijf keer scoorde op de powerplay in vijf pogingen, zo bleef het zondag bij die goal van Bruijsten eerder in de wedstrijd. De thuisploeg was een paar keer dichtbij een goal, maar uiteindelijk werd de overtime noodzakelijk.

Die werd gespeeld in drie tegen drie, waarbij het spel behoorlijk op en neer golfde. Tien seconden voor tijd onderbrak Tilburg een kansrijke aanval van Leipzig. De tegenstoot ging razendsnel en Diederick Hagemeijer bezorgde de puck bij Justin Larson die de winnende goal achter de 19-jarige Tsjechische Duitser Patrik Cerveny schoot.