Daniel Sprong San Diego Gulls

2 november 201908:12

Door Joep Meijsen

BZ: Sprong scoort en wint met Gulls, eerste goal Guus van Nes

Daniel Sprong had een goal en een assists voor San Diego dat zijn eerste wedstrijd van het seizoen won, Guus van Nes scoorde zijn eerste doelpunt op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten, Kayleigh Hamers had een goal voor de vrouwen van SDE en Nardo Nagtzaam had een assist voor Peiting. Buitenlandse Zaken geeft het overzicht van Nederlandse ijshockeyers in het buitenland.

Daniel Sprong

De San Diego Gulls hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen de Colorado Eagles werd het 5-4 in het voordeel van de ploeg van Daniel Sprong. De geboren Amsterdammer leverde een flinke bijdrage aan de winst met een goal en een assist. Hij werd bovendien uitgeroepen tot de second star van de ontmoeting. Sprong had drie schoten op doel in de wedstrijd. Isac Lundestrom scoorde de winnende goal. Het was de achtste wedstrijd voor de Gulls dit seizoen en de eerste overwinning. 'Dit voelt geweldig', zei coach Kevin Dineen. 'Geen beter plek dan voor onze eigen fans.'

De twee teams komen elkaar vannacht opnieuw tegen.

Guus van Nes

Guus van Nes begint zijn draai te vinden bij de Quinnipiac Bobcats op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten. De speler uit Hendrik-Ido-Ambacht had vannacht een goal en een assist voor zijn team. De treffer is zijn eerste van het seizoen en werd gescoord tijdens een zes op vier powerplay laat in de derde periode. Zijn ploeg verloor overigens wel, de eindstand bij Arizona State was 5-3.

Van Nes pikte vorige week zijn eerste assists op en nu dus zijn eerste 'multi-point'-game. De teams ontmoeten elkaar vannacht opnieuw in de Oceanside Ice Arena.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam verloor in de Oberliga Süd op vrijdagavond van Lindau Islanders. De eindstand was 3-2, waarbij de geboren Nijmegenaar nog wel een assist oppikte. Voor Peiting was het de derde nederlaag op rij na een buitengewoon succesvolle seizoenstart. Zondag komt Eisbären Regensburg op bezoek bij Peiting.

Steve Mason

Eerder in de week was er weer een dikke nederlaag voor EHC Winterthur. De ploeg verloor met 8-2 bij Kloten, de nummer twee op de ranglijst op het tweede niveau in Zwitserland. De ploeg van de Nederlandse international Steve Mason blijft daardoor rond de laatste plaats hangen die recht geeft op deelname aan de play-offs. Mason had drie schoten op doel in de wedstrijd.

Vrouwen SDE

Kayleigh Hamers scoorde op een assist van Julie Zwarthoed, maar de vrouwen van SDE verloren op het hoogste niveau in Zweden met 1-2 van AIK dat nipt hoger stond op de ranglijst in de competitie.