4 juni 200400:00

Door [email protected]

Calgary dichtbij cup

De Calgary Flames zijn nog een overwinning verwijderd van de Stanley Cup, die zij het laatst in 1989 wisten te winnen. In de best of seven serie tegen de Tampa Bay Lightning leiden de Canadezen met 3-2 na een 3-2 overwinning in Tampa gisteravond. Oleg Saprykin scoorde in overtime de winnende goal.

De Calgary Flames kunnen aanstaande zaterdag in de Saddledome in Calgary de cup binnenhalen. Het zou een onvervalst ouderwets avondje "Hockey Night in Canada" kunnen worden. Captain Jarome Iginla: "we zijn nog 60 minuten van onze droom verwijderd". Een thuiswedstrijd garandeert nog geen overwinning. Zowel Tampa als Calgary verloren een thuisduel, en de laatste wedstrijd in Calgary eindigde in 1-0 in het voordeel van de ploeg uit Florida. Tampa zal wederom moeten winnen om er een zevende wedstrijd in het St. Pete Forum uit te slepen.Calgary kwam tweemaal op voorsprong in de reguliere speeltijd. Eerst was het Martin Gelinas die al na enkele minuten via een powerplay goal de 1-0 liet noteren. Aan het einde van de eerste periode maakte Martin St. Louis namens Tampa galijk.In de tweede periode kwam Calgary op 2-1 door een goal van Jarome Iginla, maar aan het begin van de derde periode antwoordde Tampa opnieuw: 2-2. Het was Fredrik Modin die uit een powerplay situatie scoorde.Dat Tampa het niet opgeeft blijkt uit de reactie van veteraan Dave Andreychuk: "We hebben na de wedstrijd met elkaar gesproken en wij zijn nog lang niet verslagen. We hebben al eerder in dat gebouw gewonnen".