4 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Canadese forward Devils

Nijmegen Devils heeft Canadees Josh Tataryn aangetrokken. De 25-jarige aanvaller speelde vorig jaar nog samen met de nieuwe speler-coach van Nijmegen, Rob Meanchoff bij de Fayetteville FireAntz. Ook verdedigers Dave Stappershoef en Dennis Jonker hebben bij de Devils getekend.

Bij de FireAntz, een ploeg in de Southern Professional Hockey League, was Tataryn goed voor 23 goals en 31 assists in 56 wedstrijden. Het was zijn eerste jaar in die profliga, na enkele seizoenen in de iets hoger aangeslagen United Hockey League. Daarvoor was de in Orton, Ontario geboren aanvaller actief in de sterke Canadese juniorenliga Ontario Hockey League, waar hij onder meer samenspeelde met oud-Amsterdam-forward Dan Tessier bij de Ottawa 67s.

Tataryn is de derde buitenlander bij Nijmegen. Eerder al werden speler-coach Rob Meanchoff en de Duitse aanvaller Benny Musga aangetrokken. Nijmegen wil het komende seizoen met enkele imports en veel spelers uit de eigen kweek gaan spelen. Nijmegen Devils is een herstart van het Nijmeegse ijshockey na de ondergang van Nijmegen Emperors na afloop van het vorige seizoen.

Voor die Emperors speelde Dave Stappershoef vorig jaar. De 22-jarige verdediger speelde 39 wedstrijden waarin hij twee goals en acht assists op zijn naam bracht. Voor zijn terugkeer naar Nijmegen afgelopen seizoen kwam Stappershoef onder meer uit voor Den Haag en Heerenveen. De 20-jarige Dennis Jonker stapt over vanuit Amsterdam, maar is ook oorspronkelijk afkomstig uit de Nijmeegse jeugdopleiding.