Hijs uithof overzicht stadion 1011

10 juli 201308:18

Door Joep Meijsen

Canadese verdediger voor Hijs

Den Haag heeft de selectie uitgebreid met de 24-jarige Canadese verdediger Daniel Nycholat. De in Calgary geboren defense speelde vorig seizoen voor Fort Wayne Komets in de ECHL.

Dat meldt Den Haag. Daniel is de jongere broer van Lawrence, die twee jaar geleden een deel van het seizoen in Krefeld speelde en vijftig wedstrijden in de NHL op zijn naam heeft. In Fort Wayne was Daniel Nycholat in 60 wedstrijden goed voor twee goals, 16 assists in 26 strafminuten.

De nieuwe aanwinst van Den Haag speelde voor verschillende colleges op het hoogste niveau. In drie seizoenen kwam hij voor Northeastern en Dartmouth tot 73 wedstrijden met een goal en acht assists. Hij maakte zijn debuut op profniveau twee jaar geleden met de Las Vegas Wranglers en afgelopen jaar was zijn eerste volledige profseizoen. Den Haag wordt zijn eerste ervaring in Europa.

Na Tomas Pek en Greg Collins is Nycholat de derde import in de ploeg van de nieuwe coach Dave Hyrsky. Ploegen in de eredivisie mogen dit seizoen vijf spelers met een buitenlands paspoort aantrekken.