Div dordrecht inside rink 1213

5 juni 201314:59

Door Joep Meijsen

Canadese verdediger voor Lions

Dordrecht Lions heeft de 24-jarige Canadese verdediger Evan Zych aangetrokken. De defense uit Kilbride, Ontario speelde de afgelopen vier jaar voor Holy Cross in de Amerikaanse universiteitscompetitie.

Dat meldt Dordrecht op de eigen Facebook-pagina. Op het hoogste college-niveau in de Verenigde Staten speelde Zych de afgelopen jaren 91 wedstrijden, waarin hij goed was voor 1 doelpunt, 25 assists en vijftig strafminuten. Voor zijn gang naar Holy Cross speelde hij enkele jaren op lager jeugdniveau in Canada.

Dordrecht omschrijft hem als een 'goedgeschoolde ijshockeyer, schaatstechnisch sterk, goede passer en in staat om ook in de special units uit de voeten te kunnen.' Na afloop van zijn studie maakte hij afgelopen seizoen zijn debuut bij de profs in de Central Hockey League. In de play-offs met de Missouri Mavericks speelde hij vijf wedstrijden, waarin hij een assist voor zijn rekening nam.

Zych is de vijfde nieuwkomer bij Dordrecht, dat komend seizoen een rentree maakt op het hoogste niveau. Eerder werden al Don Nichols, Joy Turpijn, Dan Koudys en John Versteeg vastgelegd. Na de komst van Zych heeft Dordrecht nog ruimte voor twee buitenlanders. Het maximum aantal imports in de Eredivisie bedraagt komend seizoen vijf.