Bad Nauheim vs Trappers 100917 save leeuwesteijn

13 september 201707:28

Door Joep Meijsen

Cao voor Trappers-spelers klaar voor ondertekening

Spelers, club en vakbond AVV ondertekenen donderdag een cao voor het Oberliga-team. Daarmee lost de club veel problemen rond contracten voor de komende jaren op.

Aan de cao is geruime tijd gewerkt en al in juli van dit jaar werd bekend dat deze er zou komen. In de cao, die mede tot stand is gekomen met de kleine vakbond Alternatief voor Vakbond, wordt nu afgesproken dat Trappers zijn spelers gedurende maximaal vier jaar zes arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd mag aanbieden die elkaar opvolgen met een onderbreking van niet meer dan zes maanden.

Trappers heeft met de cao een primeur te pakken in de Nederlandse sportwereld. Voor professionele voetbalclubs geldt weliswaar dat die met dezelfde problematiek te maken hebben, maar die sport heeft van de overheid een ontheffing gekregen. 'Die ontheffing aanvragen is voor ons een erg langdurig traject. En aansluiten bij een andere cao was evenmin een optie', vertelt bestuurslid van Mark van Kempen van Tilburgaan Brabants Dagblad.

De collectieve arbeidsovereenkomst is in eigen huis ontwikkeld en wordt dus komende donderdag ondertekend. Captain Ivy van den Heuvel zegt in Brabants Dagblad blij te zijn met de ontwikkeling. 'Bij Trappers zijn de zaken goed geregeld. We maken wederom een forse slag qua professionaliteit.'

Foto: Arie Leeuwesteijn