WK 2018 Belgie China OPENINSFOTO Jenna Spelten 9

29 april 201815:04

Door Remco

China wint strijd om vierde plek

Op de slotdag van het WK Division IIA in Tilburg heeft China beslag gelegd op de vierde plek. In het duel met België won China met 2-5 waardoor België genoegen moet nemen met de vijfde plaats.

Na een doelpuntloze eerste periode, sloegen de Chinezen in de tweede periode toe. België speelde een zwakke periode en China profiteerde optimaal met drie goals. Tianyou Zuo en Hang Li scoorden hun eerste doelpunt van het toernooi. Qianyi Huang noteerde al zijn derde doelpunt deze week.

Aan het begin van de derde periode viel de meest opmerkelijke goal van het toernooi. Iedereen dacht dat de goal van Giovanni Vogelaar vanuit zijn eigen verdedigingsvak die prijs zou krijgen. De prijs gaat echter naar de Chinees Hao Zhang. De Chinese verdediger werkte de puck weg uit zijn eigen vak tijdens een Belgische powerplay. Via de boarding kwam de puck bij de Belgische goalie Arthur Legrand. De goalie van Antwerpen ging echter gruwelijk in de fout bij het aannemen van de puck.

Tot overmaat van ramp verloren de Belgen ook nog Chiefs-aanvaller Kolyasnikov met een match penalty wegens checking from behind. Toch wist België in het restant van de periode de achterstand te verkleinen. Door goals van Bryan Henry en Frank Neven kwam de ploeg terug tot 2-4. Henry scoorde gisteren ook al tegen Nederland en werd daarmee voorlopig de enige speler die Ian Meierdres wist te passeren deze week. Voor Frank Neven was het zijn eerste doelpunt op dit WK.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd was echter voor China. Zesen Zhang scoorde zijn derde doelpunt tijdens dit WK en bepaalde daarmee de eindstand op 2-5.

Foto's Jenna Spelten (Spelten.com)