WK Jaca Nederland Belgie Chris Eimers

26 oktober 201611:01

Door Joep Meijsen

Chris Eimers blijft aan als bondscoach

Coach van Den Haag verlengt zijn contract bij Nederlandse ijshockeybond

Chris Eimers blijft ook komend seizoen bondscoach bij de mannen van Oranje. Onder leiding van Eimers heroverde het Nederlands team dit voorjaar de plaats in Division IB van het internationale ijshockey.

Eimers bereikte hierover akkoord met technisch directeur Theo van Gerwen van de Nederlandse IJshockeybond. De bondscoach bevestigt het nieuws zelf ook. 'Dat klopt. Nog één jaar', zegt hij tegen IJshockey Nederland.

Eimers werd oorspronkelijk in december 2013 tot bondscoach benoemd. Het jaar daarvoor was hij al samen met toenmalig Trappers-coach Barry Smith verantwoordelijk voor Oranje. De belangrijkste taak komend jaar ligt voor Eimers tussen 23 en 29 april 2017 tijdens het WK in Belfast. Tegenstanders daar zijn Groot-Brittannië, Estland, Litouwen, Japan en Kroatië.

Afgelopen voorjaar won Eimers samen met Oranje het wereldkampioenschap in Division IIA. Dit gebeurde in het Spanje Jaca, waar Oranje door het succes van Tilburg in de play-offs van de Oberliga met een sterk vernieuwde selectie aantrad. Het WK komend jaar wordt twee weken later gehouden dan het kampioenschap in Spanje, waardoor de kans groter is dat spelers uit binnen- en buitenland beschikbaar zijn.

Nederland moest in Jaca promotie afdwingen na het mislukte wereldkampioenschap in Eindhoven een jaar eerder. Daar werd op de slotdag met 3-1 verloren van Estland, waardoor Nederland voor het eerst in vele jaren niet uitkwam op Division I-niveau. Nederland won op dat kampioenschap wel van Kroatië. Eimers pleitte er na dat kampioenschap voor dat goede Nederlandse spelers zich in het buitenland verder moesten gaan ontwikkelen, terwijl in Nederland keihard gewerkt moet worden met de jeugd.

Eimers is bezig aan zijn tweede jaar als hoofdcoach in Den Haag. Ten tijde van zijn aantreden als bondscoach was de geboren Groninger nog in dienst van Heerenveen.

Foto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)

WK Jaca Nederland Belgie Chris Eimers