Wc2015 Ned teamfoto

7 augustus 201508:12

Door Joep Meijsen

Chris Eimers verlengt als bondscoach

De Nederlandse IJshockeybond heeft het contract met bondscoach Chris Eimers verlengd. Zijn eerste klus in het nieuwe seizoen is een trainingskamp met twee oefenwedstrijden vanaf 30 augustus, waarvoor een brede selectie vol debutanten is opgeroepen.

Voor het trainingskamp zijn geen spelers van het Oberliga-team van Tilburg opgeroepen, omdat die club nog volop in de voorbereiding op het seizoen zit. Ook zijn geen in het buitenland spelende Nederlanders opgeroepen. Wel zijn er een groot aantal debutanten opgeroepen, waaronder veel spelers die vorig jaar nog uitkwamen in de Eerste Divisie, maar die komend seizoen in de BeNeLiga spelen. Van een aantal spelers is nog niet bekend waar ze dit jaar zullen uitkomen.

Het is voor Oranje dit seizoen zaak om met een brede groep spelers te werken. Mocht Tilburg, waar komend seizoen een groot deel van de WK-selectie van vorig jaar speelt, zich plaatsen voor de play-offs in de Oberliga dan is er een kans dat de spelers niet beschikbaar zijn voor het nationale team op het WK in Jaca. Vermoedelijk kan Oranje dit najaar bij de Olympische kwalificatie wel keuze hebben uit de meeste voor Nederland gekwalificeerde spelers.

Het verlengen van Chris Eimers komt niet als een verrassing. Eerder was al bekend dat de partijen met elkaar in gesprek waren. Onder leiding van de voormalige international degradeerde Nederland afgelopen voorjaar in eigen land echter wel uit Division I. In het Spaanse Jaca moet Nederland volgend jaar proberen om weer terug te komen op het voormalige niveau.

De selectie voor het Oranje dat op 30 augustus aan de voorbereiding begint heeft twee trainingen in Eindhoven op het programma staan en eentje in Dordrecht. Vervolgens wordt op zaterdag 5 september in Eindhoven om 20.00 uur de oefenwedstrijd tegen Essen Moskitos gespeeld. Een dag later volgt in Essen de terugwedstrijd. Die begint om 18.30 uur.

Selectie Nederlands team

Goal: Martijn Oosterwijk, Deniz Mollen, Mike Beeren

Defensie: Rick van Haren, Mark Hoekstra, Pippo Limnell Finocchiaro, Mike Overweg, Olivier Leenders, Jurryt Smid, Joy Turpijn, Dax van de Velden, Reinier Staats, Luke Zwartbol, Rick Wijnen, Erik Tummers, Michael Mackie-Kwist (D/F)

Aanvallers: Alan van Bentem, Julian Berteling, Marc Donders, Luca Heutmekers, Ritchie van Hulten, Julian van Lijden, Tom Marx, Jeffrey Melissant, Calvin Pohlman, Joey Oosterveld, Akim Ramoul, Raymond van der Schuit, Joey Verreijen, Mike Verschuren, Ronald Wurm.