Martens en Moors volgen Alf Philippen op die de U18-vrouwen onder zijn hoede had vanaf het begin van het programma ruim twee jaar geleden. Hij leidde Nederland in Mexico City naar plaatsing voor de wereldkampioenschappen zoals die afgelopen januari werden gespeeld in het Schotse Dumfries. Nederland eindigde daar als laatste.

De twee coaches waren al als assistent-coaches betrokken bij het U18-porgramma. Myrthe Martens krijgt de titel van bondscoach. De 33-jarige Martens speelde sinds het seizoen 1999-2000 in totaal vijftien wereldkampioenschappen met Oranje. Tijdens de laatste seizoenen bij de nationale ploeg was ze captain van het team. Ze kwam voor het laatst uit voor Oranje op het WK in 2016-17.

Amy-Lynn Moors is met haar 22 jaar één van de jongste coaches die bij de nationale ploegen van Nederland betrokken is. Ze gaat komend jaar haar derde seizoen bij de nationale ploeg. Haar oudere broer Dean Moors was de afgelopen jaren een vaste keuze bij Microz Eaters Geleen. Rowan Delil is goalie bij Geleen en was onlangs ook met de gouden vrouwen van Oranje mee naar Beijing.

De technische staf van de U18-vrouwen krijgt de taak om Nederland terug te brengen naar Division IB. Volgende maand wordt bepaald waar dat toernooi gespeeld wordt.