Vrouwen  U18 2021
IIHF Logo WK 2022 U18 vrouwen

WK U18 Istanbul Turkije 2022

DSC05068 HD

24 mei 202219:55

Door Marjon de Lange

Coachwissel U18 dames

Oorzaak: uitstel naar juni 2022

Ze waren er helemaal klaar voor om in januari 2022 het WK U18 te gaan begeleiden. Bondscoach Myrthe Martens en Assistent-bondscoach Amy-Lynn Moors hadden nog een paar trainingen te gaan voor vertrek naar Istanbul en toen kwam het teleurstellende bericht. Door corona ging het WK niet door. Niet lang getreurd want het werd slechts uitgesteld.

Toch wel getreurd, want nu (eindelijk) bekend is wanneer het WK U18 dan wel gehouden wordt, is het voor zowel Myrthe als Amy-Lynn niet mogelijk mee te gaan naar Istanbul, Turkije, om hun team te begeleiden. Het WK is namelijk verplaatst naar 26 juni tot en met 5 juli 2022. Myrthe is dan 32 weken zwanger van haar tweede kindje, zij mag niet meer vliegen. Dit betekent ook dat het team nu geen materiaalman heeft, Myrthes echtgenoot, Mike Ninaber, kan zijn vrouw hun eerstgeboren kind, dan net Ă©Ă©n jaar geworden, natuurlijk niet alleen laten. Amy-Lynn rondt precies in die periode haar studie af. Ze studeert Business Studies aan de Zuyd Hogeschool Maastricht en is dan aan de beurt om haar scriptie te verdedigen.


Gelukkig waren er twee heren met veel ervaring in de ijshockeywereld. Leo van den Thillart en Bas Kivits zijn bereid gevonden het van de dames coaches over te nemen. Van den Thillart is oud-international en hoofd-coach van de Red-Eagles in Den Bosch, Kivits is al jarenlang eveneens coach in Den Bosch (thans U21 en U17), was al bekend bij het U18 damesteam als vaste goalie-coach.


Leo en Bas zijn de afgelopen weken al samen met Myrthe en Amy-Lynn op het ijs aan de slag gegaan met de U-18 vrouwen. De komende weken doen ze gezamenlijk de trainingen en voorbereidingen. Leo en Bas staan echter tijdens het WK aan het roer, door hun vrouwelijke collega’s geholpen waar het maar kan, maar wel op de achtergrond. Hoewel het voor de beide dames een grote teleurstelling is dat ze niet mee naar Istanbul kunnen laten ze wel hun team vol vertrouwen achter bij de twee zeer ervaren vervangende coaches en ze zien het komende WK positief maar wel met met spanning én veel belangstelling tegemoet!