Eaters vs Hijs 171113

25 januari 201423:24

Collins leidt Hijs langs Geleen

Hijs Den Haag won met 4-8 in en tegen Geleen. Gregg Collins scoorde maar liefst vijfmaal voor de bezoekers. Bij de thuisploeg zorgde Akim Ramoul voor alle doelpunten.

Den Haag trad in Glanerbrook aan met Jacob van Duin als startende goalie. Van Duin kreeg na drie minuten de eerste treffer te verwerken. De jarige Akim Ramoul bleek vanavond de plaaggeest voor van Duin te zijn. Maar de jarige job moest vanavond zijn meerdere erkennen in Gregg Collins. De Haagse aanvaller noteerde in de eerste periode al een hattrick. Les Reaney en de tweede goal van Ramoul zorgden voor een 2-4 tussenstand na twintig minuten ijshockey.

In de tweede periode bleef Geleen in de buurt van Den Haag. Ramoul verkleinde tot tweemaal toe de Haagse voorsprong tot Ă©Ă©n treffer. Het duo Collins en Reaney zorgden er toch voor dat Hijs met een marge van twee goals de kleedkamer kon opzoeken.

Den Haag gooide de wedstrijd al vroeg op slot in de derde periode. De vijfde goal van Collins zorgde voor de 4-7. De laatste goal was weggelegd voor Nick Anderson.

Den Haag staat door de winst weer wat ruimer op de tweede plek. Den Haag staat nu drie punten voor op Flyers. De Friezen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Geleen staat nog op de zesde plek ondanks het slechte nieuws van eerder op de dag. Geleen kreeg een reglementaire 5-0 nederlaag aan de broek en twee punten in mindering na het incident in Dordrecht, waarbij coach Andy Tenbult weigerde verder te spelen wegens het ontbreken van een dokter in de ijshal in Dordrecht. Morgen mag de ploeg van Tenbult nog op bezoek in Herentals.