Nijb logo

23 september 201417:38

Door Joep Meijsen

Competitie gaat werken met periodes

De Nederlandse IJshockeybond heeft de definitieve opzet voor het nieuwe seizoen gepubliceerd. Nieuw is het feit dat de reguliere competitie is opgedeeld in drie periodes, waarbij de winnaars zich plaatsen voor de play-offs. De bekerfinale is op 11 januari 2015.

In de opzet van de NIJB wordt geen melding gemaakt van de cup met enkele clubs uit Duitsland. Vooralsnog betreft het alleen de bekercompetitie en de opzet voor het kampioenschap van Nederland. De bekercompetitie wordt gespeeld over een volledige competitie, waarna de vier beste ploegen zich plaatsen voor de halve finales. De finale staat op het programma voor 11 januari 2015.

Voor de competitie is gekozen voor een nieuwe opzet. In totaal worden drie rondes gespeeld waarbij alle teams elkaar thuis en uit ontmoeten. Na iedere serie wordt een stand opgemaakt, waarbij de nummer Ă©Ă©n of de hoogst geplaatste ploeg die nog geen periodetitel heeft zich plaatst voor de play-offs. De vierde deelnemer is de ploeg op de totaalranglijst die nog geen periodetitel heeft.

Ook een ploeg die al wel vroeg een periodetitel wint, moet blijven presteren. De play-offs, gespeeld in best-of-seven, worden ingedeeld op basis van de totaalranglijst. De nummer Ă©Ă©n ontmoet de nummer vier en de nummer twee de nummer drie. Dit betekent dat teams elkaar in ieder geval acht keer treffen in beker en competitie, plus eventuele halve finales, finale en play-offs.