Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

12 januari 201519:28

Door Joep Meijsen

Contois weg bij Kemphanen

Andy Contois is per direct vertrokken bij Eindhoven Kemphanen. De forward zet zijn loopbaan voort in Duitsland.

Dat meldt Kemphanenfan. Contois speelde uiteindelijk maar veertien wedstrijden voor de Eindhovense ploeg, waarin hij goed was voor 21 punten en daarmee in ieder geval op dit moment clubtopscorer is. Waar Contois precies gaat spelen is nog niet duidelijk. De aanvaller speelde relatief weinig wedstrijden omdat Kemphanen zijn werkvergunning pas laat rondkreeg.

Vorige week werd bekend dat Eindhoven acht weken achter is met de betaling van de spelerssalarissen en de spelersgroep dreigt met een staking. Tegenover de lokale omroep liet voorzitter Jan Willem van Stuyvenberg recent nog weten dat er helemaal geen staking dreigt. ' Er is geen conflict tussen de spelers en het bestuur. Sommige jongens moeten hun studie betalen. Dus het is het bij ons bekend dat die niet komen trainen maar gaan werken. Ook de spelers zelf vinden het klote.'

Tegenover Eindhovens Dagblad liet echter de andere import van Kemphanen, Don Nichols weten ook te vertrekken als de club niet snel over de brug komt. Van Stuyvenberg vraagt de spelers om geduld. Hij stelt dat er een nieuwe sponsor is en dat er geld onderweg is.