Nhl simmonds skate 1112

25 september 201210:06

Door [email protected]

Crimmitschau stunt met NHL-ers

Het Duitse Eispiraten Crimmitschau heeft maandagavond twee opmerkelijke transfers aangekondigd. De club uit de Tweede Bundesliga heeft namelijk NHL-ers Wayne Simmonds en Chris Stewart met onmiddelijke ingang in de selectie opgenomen. De twee komen mogelijk vrijdag al in actie.

De 24-jarige Wayne Simmonds is forward bij de Philadelphia Flyers, waar hij afgelopen seizoen met 29 goals en 26 assists zijn beste jaar ooit draaide. De eveneens 24-jarige Chris Stewart zou dit seizoen beginnen aan zijn derde jaar bij Colorado, waar hij recent een contractverlenging van bijna 24 miljoen dollar tekende. In 2011 speelde hij tijdens het WK nog zeven wedstrijden voor Team Canada.

Crimmitschau spreekt met het binnenhalen van de NHL-ers van 'de transfer van de eeuw'. En de keuze van de twee ervaren wingers voor de op Ă©Ă©n-na-hoogste Duitse divisie is ook zeker opmerkelijk. Samen hebben de twee in de NHL 619 wedstrijden, 158 goals en 167 assists op hun naam staan. Voor een Europees avontuur hadden ze ongetwijfeld ook terecht gekund in Ă©Ă©n van de top-competities, zoals de Russische KHL of de Tjechische Extraliga.

Vriendschap en importbeperkingen lijken echter de hoofdredenen te zijn dat de twee voor Duitsland kiezen. En dan nog niet eens voor het hoogste niveau. Simmonds en Stewart zijn oude jeugdvrienden en zijn samen in Toronto opgegroeid. Tijdens de NHL-lockout (meer info hier) wilden ze graag samen ergens spelen, maar door de strenge importbeperkingen in de meeste competities was de keuze van teams met beschikbare plekken beperkt.

Crimmitschau had nog ruimte in de opstelling en haalde de twee maar al te graag binnen. De spelers tekenden contracten voor 30 dagen, ongetwijfeld met clausules die een terugkeer naar de NHL mogelijk maken.