Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

22 mei 201308:01

Door Joep Meijsen

CTO gaat verder als NIJA

De constructie van de afgelopen jaren met een centraal talentencentrum onder de vlag van het Centrum voor Topsport en Opleiding gaat op de schop. De talentenschool gaat zelfstandig verder onder de naam Nederlandse IJshockey Academie.

Dat is Ă©Ă©n van de dingen die komende donderdag bekend geworden gemaakt tijdens een gezamenlijke persconferentie van de gemeente Eindhoven en de Nederlandse IJshockey Bond. Eerder was al duidelijk dat er sprake is van een bredere overeenkomst tussen beide partijen, waarbij de baan in Eindhoven zich moet gaan ontwikkelen tot Nationaal IJshockey Centrum.

Onderdeel daarvan is de verhuizing van het bondskantoor van Nieuwegein naar Eindhoven, terwijl ook evenementen als de bekerfinale en eventuele toekomstige internationale evenementen indien mogelijk in Eindhoven zullen worden georganiseerd.

Door de samenwerking met de gemeente Eindhoven krijgt de NIJB wat lucht. De veranderende subsidiestromen van NOCNSF maken een voortzetting van het CTO in de oude vorm onmogelijk. Ook andere sportbonden kiezen voor eigen oplossingen om de talentopleiding op gang te houden. Voor het ijshockey ontstaat daarvoor nu dus de NIJA.

Komende donderdag wordt meer informatie over dit onderwerp verwacht.