Nl dalhuisen close 1011

1 oktober 201408:44

Door Joep Meijsen

Dalhuisen in kamp bij Texas Stars

International Mike Dalhuisen is dinsdag begonnen aan het trainingskamp van de Texas Stars, het AHL-farmteam van de Dallas Stars. Hij is één van de acht verdedigers die deelneemt aan het kamp.

Dat meldt de site van de Texas Stars. Vorig jaar nam de in Nijmegen geboren verdediger deel aan het trainingskamp van de New York Islanders en speelde daar ook een wedstrijd. Hij kwam echter uiteindelijk terecht bij het AHL- en het ECHL-affiliate van de ploeg. De meeste wedstrijden speelde hij uiteindelijk voor de Stockton Thunder en de Cincinnati Cyclones.

Het trainingskamp van de Texas Stars opende dinsdag met een training, een ritme dat vandaag en morgen wordt voortgezet. Vrijdagavond wordt in het eigen stadion in Cedar Park, een voorstad van Austin, de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen Oklahoma City, een dag later is er een onderlinge wedstrijd tussen de spelers in het trainingskamp, terwijl voor zondag een ontmoeting met de San Antonio Rampage op het programma staat.

De Texas Stars wonnen vorig jaar de Calder Cup, het kampioenschap in de American Hockey League. Op 11 oktober speelt de ploeg de eerste wedstrijd in het reguliere seizoen tegen de Iowa Wild. Tegen die tijd is ook duidelijk of Dalhuisen het team gehaald heeft.