15 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Dalhuisen mee met Oranje

De pas 17-jarige Mike Dalhuisen is door bondscoach Doug Mason toegevoegd aan de selectie van het Nederlands team voor Estland. De in Nederland geboren Dalhuisen speelde afgelopen seizoen voor de Lindsey Muskies in de Ontario Provincial Junior Hockey League (OPJHL).

Dalhuisen werd twee weken geleden nog gekozen in het all star team tijdens het wereldkampioenschap voor spelers onder de achttien jaar in het Italiaanse Merano. De junior eindigde daar met zijn teamgenoten op de tweede plaats.

Een van de aanwezigen op de tribune in Merano was bondscoach Doug Mason. Deze zag dusdanig veel potentie in de op 24 januari 1989 in Nijmegen geboren Dalhuisen dat hij besloot hem op te nemen in de selectie voor het volwassen Oranje-team. Dalhuisen speelde bij de U18 als verdediger. Dalhuisen was voor zijn vertrek met zijn ouders naar Canada een speler in de Nijmeegse jeugd.

Een opvallende afwezige in de selectie van het Nederlands team is Doug Stienstra. De Tilburgse Nederlandse-Canadees reisde echter na de uitschakeling van Trappers voor de play-offs terug naar Canada, waar hij tijdens het werk een blessure opliep, die hem het meespelen in Estland beletten.