Nl dalhuisen close 1011

19 september 201208:20

Door Joep Meijsen

Dalhuisen weer in actie tegen kanker

Mike Dalhuisen en zijn universiteitsteam komen in actie voor de strijd tegen kinderkanker. De international van Oranje hoopt voor 14 oktober duizend euro aan giften te verzamelen voor de Amerikaanse St. Baldrick's Foundation.

Het is niet voor het eerst dat Dalhuisen in actie komt voor het goede doel. Eerder zamelde hij via de Liveshockey-actie al geld in, nadat zijn moeder op 44-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van leukemia. De nieuwe actie voert hij samen met zijn teamgenoten van het team van de universiteit van Quinnipiac.

Het team heeft ook een tegenprestatie in gedachten. Op 14 oktober scheren alle spelers hun hoofden kaal ten behoeve van de St. Baldrick's Foundation, wat een soort KiKa-stichting is in de Verenigde Staten. Dalhuisen hoopt dat ook de ijshockeyfans in Nederland een gift overhebben voor dit goede doel.

Meer informatie over de actie en over doneren is te vinden op de eigen pagina van Dalhuisen. Deze is hier te vinden.

De Be A Shavee-actie van Dalhuisen en Quinnipiac is onderdeel van een nationale campagne van de St. Baldrick's Foundation. De Nederlandse ijshockeygemeenschap heeft bij de All Star Game en de actie IJshockey tegen Kanker de afgelopen jaren al tienduizenden euro's gedoneerd aan de strijd tegen kanker.