Nl dames zwarthoed 1011

7 april 201318:24

Door Remco

Dames openen tegen Frankrijk

De Oranjedames beginnen om 19.30 uur het WK Division IB in Straatsburg. De ploeg van bondscoach Willem van de Kraak neemt het in de eerste wedstrijd op tegen gastland Frankrijk.

De Nederlandse ploeg kan deze week vol aan de bak in Straatsburg met vijf sterke tegenstanders. Als eerste is Frankrijk aan de beurt. De Franse ploeg geldt samen met China en Kazachstan als de favorieten voor het eremetaal.

Het damesijshockey in Frankrijk is vele malen groter dan in Nederland en de ploeg staat ook vijf plekken hoger dan Nederland op de world ranking. Toch is de Nederlandse ploeg zeker niet kansloos. Vorig jaar in Hull ging Nederland wel zwaar onderuit tegen de Fransen. In Engeland werd het 9-1 voor Frankrijk, Savine Wielenga scoorde de eretreffer voor Nederland.

Afgelopen november in Shanghai ontmoetten beide landen elkaar weer op het Olympisch kwalificatietoernooi. Nederland zorgde daar voor een enorme stunt door na penalty shots te winnen van Frankrijk, ondanks een schotenverhouding van 66-19 in het voordeel van Frankrijk.

Vanavond gaan beide ploegen elkaar dus voor de derde keer binnen een jaar ontmoeten. De wedstrijd in het stadion Patinoire Iceberg in Straatsburg begint om 19.30 uur. Total Sports Live, een regionale omroep in de Elzas, zendt alle wedstrijden uit via het internet. Klik hier voor de livestream van Total Sports Live.

IJshockey.com verzorgt tijdens de wedstrijd enkele updates en zal na afloop uiteraard komen met een wedstrijdverslag en reacties uit het Nederlandse kamp.