NHL draft 2015

29 juni 201520:41

Door Joep Meijsen

Daniel Sprong: nieuwsoverzicht

De selectie van Daniel Sprong in de NHL draft op plek 46 door de Pittsburgh Penguins zorgt voor veel publiciteit. Enkele van de nationale en internationale artikelen op een rijtje.

De NOS schreef er op zaterdagmiddag direct een artikel over.

Ook Nu.nl schreef er een uitgebreid artikel over, inclusief het YouTube-filmpje met de vijf beste doelpunten van Sprong en uitleg waarom de 18-jarige waarschijnlijk nooit voor Nederland zal uitkomen.

IJshockeycommentator Leo Oldenburger schreef een blog, waarin hij nog een aantal andere Nederlanders die de NHL hebben gehaald of net niet de revue laat passeren.

De NOS wist Ron Berteling te vinden, die uitlegt waarom Sprong naar Canada moest vertrekken en dat hij zeker gaat kijken als Sprong zijn debuut in de NHL heeft gemaakt. Die afspraak staat.

De grootste krant van de regio Pittsburg, de Post-Gazette, laat de scouts van de Penguins aan het woord om uit te leggen waarom Sprong zo’n bijzondere keuze is. Ook komt Sprong zelf aan het woord.

Zoals iedere Amerikaanse stad, heeft ook Pittsburgh minimaal Ă©Ă©n radiostation waarop 24 uur per dag over sport wordt gepraat. Op KDKA 93-7 The Fan interviewt Bob Pompeani het Nederlandse toptalent.