Ref de brabander stare 1112

7 juni 201613:24

Door Joep Meijsen

De Brabander te zien in Grillmasters

IJshockeyscheidsrechter Jean Paul de Brabander is vanaf vanavond te zien in het RTL 4-programma Grillmasters.

Samen met zijn neef Joey Leenders vormt De Brabander een barbecuekoppel in het programma. Samen met 49 anders koppels strijdt het duo De Brabander/Leenders mee om de hoofdprijs. 'In de tuin waren we vorig jaar we vorig jaar lekker wat aan het barbecue√ęn met vrienden. Daar moeten jullie wat mee doen, zeiden ze tegen ons. Ze vonden het vlees zo lekker. We besloten ons op te geven en uit honderden aanmeldingen werden we gekozen voor de voorselectie in Naarden', vertelt het duo aan dagblad De Gelderlander.

Voor De Brabander kan het een mooie kroon worden op zijn hobby. 'Ik ben gek op koken en in de zomer zitten we graag in de tuin. Dan is barbecue√ęn natuurlijk ideaal. Ik ben me daar in gaan verdiepen en vorig zomer heb ik Joey er ook mee aangestoken', vertelt hij. De opnames voor het programma werden gemaakt op een landgoed in Laag Zuthem.

Grillmasters is een barbecuewedstrijd onder leiding van presentator Ruben Nicolai. De jury bestaat uit Herman den Blijker en Jord Althuizen. Het programma is vanaf vanavond iedere dinsdagavond om 21.30 uur te zien op RTL 4.